5p

Ugyan sokaknak a Continentalról a gumiabroncsok jutnak az eszébe, a vállalat azonban ennél sokkal szélesebb területen mozog, az idei évben számos autóipari innovációval rukkolt elő.

A Continental is rendkívül izgalmas, sikeres és inspiráló évet tudhat maga mögött, a vállalat olyan újításokat mutatott be, mint például az AllCharge technológia, amely az elektromos autókat bármilyen típusú töltőállomással kompatibilissé teszi, vagy a felhasználói élményt merőben új szintre emelő hangszóró nélküli audio rendszer, melyet a hegedű működési elvei alapján fejlesztettek ki. A világszerte 233 ezer embernek munkát adó cég Magyarországon 9 ezer embernek ad munkát, akik többek között olyan fejlesztésekben vesznek részt, amelyek az önvezető autózás, a hibrid - illetve elektromos hajtás meghatározó elemei lesznek már az elkövetkező néhány évben.

A Magyarországon több gyártóegységgel is jelen levő nagyvállalat, idén sokat tett, hogy az egységei közötti szinergiát még erőteljesebben kihasználják, ezen koncepciót követe fejlesztik az az „egy Continental” elvű működést. Ez biztosítja a Continental stabil eredményességét és a magyar gazdasághoz történő növekvő hozzájárulását, mondta el Rábai Dániel, Országkoordinátor.

Rábai Dániel, a vállalat országkoordinátora

Az autóipar világszinten fellendülő szakaszában van, a dízelbotrány pedig felgyorsította az elektromos autók terjedését. A szektort felfele húzza a vásárlási kedv, globálisan és Magyarországon is növekednek az autóeladások. Ezzel párhuzamosan egyre erősebb technológiai és fejlesztési folyamatokkal egészül ki a jól prosperáló autóipari tevékenység a Continental hazai egységeinél.

Rábai Dániel szerint a tervezhetőség és kiszámíthatóság meghatározó tényezője a munkaerő, amelynek biztosítására a magyarországi Continental csoport komoly erőfeszítéseket tesz egy hosszú távon is fenntartható helyzet megteremtésére. Az idén is számos közép- és felsőoktatási intézménnyel (többek között például a BME-vel, a Szegedi Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a gödöllői Szent István Egyetemmel) alakítottak ki célirányos képzéseket szélesítve a gyakorlati oktatások körét, ezzel is hozzájárulva a társadalmi és gazdasági egyensúly megközelítéséhez. Kiemelt szempont a szakképzett munkaerő és szellemi foglalkoztatottak arányának valamint a kapcsolódó munkakörök növelése a beruházások kapcsán- hangsúlyozta Rábai Dániel, Országkoordinátor. Összességében az idei év kiszámíthatóbb volt a korábbi évekhez viszonyítva, 2018- ra hasonló ütemű fejlődést és stabilitást várnak növekvő eredményesség mellett.

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára egy három éve tartó, meghatározó portfolióváltási periódust zár az idei év végén, amelynek eredményeként ma már az önvezető, elektromosan meghajtott és internetre csatlakozó járművek legfontosabb rendszereit állítjuk elő gyárunkban. A csúcstechnológiás termékeink gyártásához a gyártóeszközeinket és vezérlő szoftvereket is a legmodernebb, az ipar 4.0 megoldásokat megtestesítő rendszerekre cseréljük folyamatosan. Emellett 2017-ben megnyitottuk saját softwarefejlesztő központunkat, és elindítottuk az ország első Ipar4.0 középfokú elektronikai technikus duális képzését is” - foglalja össze Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárának ügyvezető igazgatója.

Veszprém város, valamint Veszprém megye gazdaságában meghatározó szerepet tölt be a 2018-ban negyed évszázados jubileumát ünneplő veszprémi Continental gyár. Az idei évben fontos fejlesztések valósultak meg az egységben, melyeknek köszönhetően a Veszprémben működő passzív biztonság és szenzor üzletág fröccsöntési kompetencia központjaként támogatást nyújt a Continental konszern társgyárainak világszerte. A Continental konszern Közép-Kelet Európában egyedülálló tesztpályája, és modern tesztlaborjai mind a veszprémi gyárhoz tartoznak, így a jövő biztonságos közlekedését szolgáló fejlesztési és gyártási tevékenységek 2018-ban is stabilan folytatódnak” – mondja Pápai Tamás, a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyárának ügyvezető igazgatója.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. szegmensében a világ vezetői cégei közé tartozik. A szegedi gyár termékeivel számos nagyratörő és innovatív projektben vett rész világszerte, a bányaipartól kezdve a mélytengeri olajkitermelésen át az világ legnagyobb mélyépítési feladataiban - fogalmaz Regina Gensigora cégvezető asszony.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói és váci telephelyein a hűtő-fűtő csövek és üzemanyagtömlők gyártása és szerelése mellett, már műanyag termékek előállítása is megkezdődött. Technológiánkat folyamatosan igazítjuk a modern autók piacához. Ma, minden ötödik, Európában közlekedő autóban megtalálhatók az általunk gyártott csövek – mutat rá Nagy Mihály a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft ügyvezetője.

„A Continental nyíregyházi telephelyén a közeljövő egyik legfontosabb kihívása a személygépkocsi hűtő-fűtő tömlők gyártásának beindítása a Volkswagen valamennyi európai gyára számára. Az új technológiai beruházásokat új logisztikai épület is követi. Mindezek eredményeként a ContiTech Magyarország Kft. továbbra is hozzájárul az újabb munkahelyek teremtéséhez Nyíregyházán és a térségben” - vázolja fel Jókay László a ContiTech Magyarország Kft ügyvezetője. 

(X) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!