<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ázsiában kíván terjeszkedni a Lego, a gyártóbázis helyszíne azonban egyelőre nem ismert.

"Több ország is szóba jöhet, például Malajzia, Indonézia, Thaiföld, vagy Kína" - mondta a társaság Európáért felelős igazgatója a Welt am Sonntag című lap vasárnapi számában.

Dirk Engehausen közölte, hogy a Lego nem érzi a válságot: Spanyolországban például 10 százalékkal nőtt a forgalma, miközben az ottani játékpiac 10 százalékkal zsugorodott. Olaszországban 21 százalék volt a növekedés. A cég saját számításai szerint összességében tavaly 20 százalékkal nőtt a forgalma, 3 milliárd euróra.

Jelenleg a Lego fő piaca és egyben gyártási központja Európa, Ázsiára a forgalom 10 százaléka jut, de ezt az arányt növelni akarják.

Magyarországon Nyíregyházán van a dán cégnek gyára, ami egyike azon öt helyszínnek a világon, ahol a Legót gyártják. Két gyáruk van Dániában, egy-egy Csehországban és Mexikóban.

A száz legjelentősebb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei társas vállalkozás közül a foglalkoztatást tekintve a Lego Manufacturing Kft. 1160 fővel a harmadik helyen állt 2011-ben.

MTI