TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 8. 07:04

Úgy tűnik, az év végére beigazolódott Fojt Attilának januárban, az mfor.hu-nak adott előrejelzése. 2010 végére elfogytak a használt autók, emelkedhetnek az árak.

"Már 2008-ban megkezdődött egy átrendeződés a piacon, egyre többen keresik a viszonylag keveset futott, néhány éves használt autókat" - mondta januárban az mfor.hu-nak a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének (MGOE) elnöke. Ugyanakkor hozzátette: használt autók csak új autókból lehetnek, már most is problémát okoz, hogy egyre kevesebb ilyen újszerű gépjármű van a piacon.

Évvégére elfogytak a használt kocsik, nem veszünk újat, nincs régi sem, írja a mai Világgazdaság. Az új autók forgalmának zuhanása magával rántotta a használtak piacát is, ha nem vesznek új gépkocsit az emberek, akkor a régit sem akarják eladni, úgyhogy a piac mindkét oldala áll - mondta a lapnak Horváth Zoltán, a Weltauto igazgatója, aki szerint így előfordulhat, hogy jövőre már egyáltalán nem lesz belföldi eredetű használt autó a piacon.

A használt kocsik ára az elmúlt évben folyamatosan esett, ám most - a kínálat minimális szintje miatt - emelkedés várható.

Csóri Sándor, a Schiller Autócsalád kereskedelmi igazgatója megerősítette, hogy eltűntek a kifogástalan állapotú használt autók az újak piacának esése miatt, és a kevés jó minőségű használt jármű olyan áron megy el, amilyet három éve még elképzelhetetlennek tartottak.

mfor.hu/MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.