<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Németországban a munkavállalók 96 százaléka nem tart attól, hogy elveszíti az állását, és háromnegyedük úgy érzi, meg tud felelni a munkahelyi kihívásoknak - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

A német munkavédelmi és foglalkozás-egészségügyi hivatal (BAuA) felmérése szerint az alkalmazottak 43 százaléka úgy érzi, hogy az utóbbi két évben erősödött a munkahelyi stressz.

Az alkalmazottak 52 százaléka arról számolt be, hogy munkáját a határidők állandó szorításában és a teljesítménykényszer nyomása alatt végzi, 60 százalék pedig egyszerre több munkahelyi feladat megoldásán dolgozik. Minden negyedik munkavállaló rendszeresen kihagyja a nap közbeni szüneteket, hogy időben végezzen a feladatokkal, 64 százalék esetenként szombaton is dolgozik.

Ugyanakkor a munkahelyi stresszt vizsgáló felmérés azt is kimutatta, hogy az alkalmazottak több mint 80 százaléka úgy érzi, jó az együttműködése a munkatársaival és mindig lehet számítani a kollégákra. A mintegy 17 ezer ember megkérdezésével végzett felmérés szerint a munkavállalók 19 százaléka túlterheltnek érzi magát, 75 százaléka viszont úgy látja, hogy a szakmai tudást és a munkamennyiséget tekintve is meg tud felelni az elvárásoknak, és 100 dolgozó közül csupán 4 tart attól, hogy elveszítheti állását.

A 82 milliós országban a foglalkoztatottak száma tavaly éves átlagban 41,5 millió volt, ami 416 ezres, 1 százalékos növekedés 2011-hez képest. A foglalkoztatottság így sorban a hatodik évben döntött rekordot. 2005 óta összesen 2,66 millióval, 6,8 százalékkal nőtt a munkaviszonyban állók száma. A 41 milliós határt - a teljes lakosság 50 százalékát - először 2011-ben érte el a bejelentett munkával rendelkezők száma.

MTI