2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kínai külügyminiszter Pekingben megerősítette annak szándékát, hogy Magyarország legyen Kína regionális stratégiai hídfőállása. Ehhez kapcsolódóan Újhelyi István az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Kínában tartózkodó államtitkára kifejtette: a Magyarországra tervezett úgynevezett kínai Brand Trade Center várhatóan ezer-kétezer kínai céget vonz hozzánk.

A tárca szívesen működik majd együtt azokkal a vállalatokkal, irodákkal, amelyek az építésügy, vagy a turizmus terén megfelelő lehetőséget látnak egy bázis kiépítésére.

Újhelyi István Liu Csi-feng (Liu Zhifeng) építésügyi miniszterhelyettest arról tájékoztatta, hogy Magyarországnak nagy tapasztalata van az energiahatékony lakóépületek létrehozásában, s különösen a panelfelújítás, szigetelés terén megfelelő vállalati kapacitásokkal, kutatási eredményekkel rendelkezünk. A kínai illetékesek jelezték érdeklődésüket, s megállapodtak egy együttműködési nyilatkozat kidolgozásában.

Liu Csi-feng megjegyezte, hogy az idén 13 millió lakás építését tervezik, amelyek összterülete 1,3 milliárd négyzetméter lesz. Emlékeztetett arra, hogy Kínában döntés született arról, hogy országszerte ötven százalékkal hatékonyabbá kell tenni az energiafelhasználást, illetve Pekingben ez az arány 65 százalék, ezért a magyar felvetés részletesebb tárgyalását mindenképpen indokoltnak tartotta.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!