TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az amerikai Apple számítástechnikai vállalat 74,5 millió darabot adott el iPhone okostelefonjaiból 2014 negyedik negyedévében, 46 százalékkal többet, mint 2013 negyedik negyedévében. 2014 utolsó három hónapjában óránként 34 ezer darab okostelefont értékesített a vállalat.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója elképesztőnek nevezte a termékeik iránti keresletet.

Az eladások növekedése különösen jelentős, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az iPhone telefonok átlagára 637 dollárról 687 dollárra nőtt ebben az egy évben. A telefontársaságok által nyújtott kedvezmények miatt a fogyasztók  ennél ténylegesen kevesebbet fizetnek egy új telefonért, de az Apple nyereségét ez nem csökkenti.

Az eladási adatokat segítette, hogy tavaly szeptemberben dobta piacra az Apple új iPhone 6 és iPhone 6 Plus telefonjait, amelyek iránt hatalmas érdeklődés volt az Egyesült Államokban és Kínában is. Kínában a jelek szerint piacvezetővé vált az Apple, és tajvani piaccal együtt nézve 16,1 milliárd dollárt bevétele volt ott.

Az Apple kedd éjszaka kiadott negyedéves jelentése szerint nyeresége 2014 utolsó negyedévében 38 százalékos éves növekedéssel elérte a 18 milliárd dollárt. Az Apple még soha nem keresett ennyit három hónap alatt.

Az Apple részvényenkénti nyeresége 48 százalékos növekedés után 3,06 dollár lett, a bevétel 30 százalékos ugrással 74,6 milliárd dollárra emelkedett. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők 2,60 dolláros részvényenkénti profitra és 67,7 milliárd dolláros nyereségre számítottak.

Az okostelefonok mellett sikeresen növelte Macintosh számítógépeinek értékesítését az Apple. A Mac gépekből 5,5 millió darabot adtak el a negyedévben 14 százalékos éves növekedéssel. A táblagépek piacán rosszabbul teljesített az Apple, 18 százalékkal csökkentek az eladások, így 21,4 millió darab iPad táblagépet értékesített.

A dollár árfolyamának erősödése más nemzetközi devizákkal szemben negatívan befolyásolta az Apple eredményét, 4 százalékponttal csökkentette a bevétel növekedésének mértékét. A cég azt várja, hogy 2015 első negyedévében is legalább ennyire kedvezőtlen hatása lesz az erős dollárnak.

Tim Cook a negyedéves adatok ismertetése után bejelentette, hogy áprilisba kezdik árulni az Apple új okosóráját, az Apple Watch készüléket. Az okosórák két - kompakt, illetve méretesebb - változatban lesznek kaphatóak, formájuk négyszögletes lesz lekerekített sarkokkal, standard, sportos és "díszes", aranyberakásos kivitelben.

Az ára várhatóan 349 dollárnál kezdődik (96 ezer 400 forint).  

Az új okosóra szinkronban lesz az Apple többi termékeivel, így a cég iPhone 6 és iPhone 6 Plus okostelefonjaival. Az óra vezeték nélkül feltölthető lesz, ellátják sebességmérővel és giroszkóppal is. A képernyőt zafír borító védi a sérülésektől.

Az óra támogatja a HealthKit egészségügyi adatokat kezelő alkalmazást is. A készülék pulzus- és vérnyomásadatokat rögzít.

Az iWatch a HomeKit platform segítségével asztali számítógépekkel is képes kommunikálni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.