TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kormány azt javasolja, hogy a forint havi leértékelési üteme 2001. április 1-jei hatállyal 0,1 százalékponttal csökkenjen 0,2 százalékra.

A kormány azt javasolja, hogy a forint havi leértékelési üteme 2001. április 1-jei hatállyal 0,1 százalékponttal csökkenjen 0,2 százalékra - tájékoztatta a Pénzügyminisztérium közleményben pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a kormány december 19-i ülésén áttekintette a 2001. évi várható inflációra ható tényezőket és ezt követően tette meg javaslatát. A forint leértékelési ütemét 2000-ben egy alkalommal, áprilisban mérsékelték 0,4 százalékról, 0,3 százalékra. Járai Zsigmond pénzügyminiszter novemberben úgy vélte, hogy 2001-ben két alkalommal is mérséklődhet a csúszóleértékelés üteme. Ennek feltételeként említette a pénzügyminiszter, hogy az MNB által számított maginfláció 7 százalék alatt legyen.

A jegybank decemberi közlése szerint a maginflációs mutató a júniusi 7 százalékos mélypont után októberre 9,6 százalékra emelkedett. Járai Zsigmond akkor kijelentette azt is, hogy a forint jelenlegi 4,5 százalékos árfolyammozgási sávjának kiszélesítését akkor tartja megvalósíthatónak, ha az infláció legalább 5-6 százalékra csökken.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.