2p

Kedd hajnalban, a BÉT honlapján kiadott közleményében cáfolta a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak a társasággal kötött hőszolgáltatási szerződésének felmondásával kapcsolatban tett állításait az E-Star.

"A társaság a nyilvánosság hiteles tájékoztatása érdekében kijelenti, hogy nem felelnek meg a valóságnak az önkormányzat azon állításai, miszerint az önkormányzat és az E-Star 2011. szeptember 2. napja óta nem áll egymással jogviszonyban, az önkormányzat maga szerzi be a földgázt, az E-Star által kiállított számlák mögött nincs semmilyen szolgáltatás, vagy teljesítés rámutatva egyben arra,
hogy mindezek ellentétben állnak azon később tett és a valóságnak szintén nem megfelelő nyilatkozatával, vádjával is, hogy a társaság zsarolással teszi lehetetlenné, hogy a település saját jogon vásárolhasson gázt intézményeinek, elismerve ezzel akaratlanul is az E-Star teljesítésének tényét", olvasható a közleményben.

Az E-Star határozottan visszautasítja az Önkormányzat szerződésszegésre, bűncselekmény elkövetésére és zsarolásra vonatkozó vádját.

"Az Önkormányzat nyilatkozataival ellentétben megállapítható, hogy az E-Star és az önkormányzat a 2010. évben az Önkormányzat kérésének megfelelően megállapodtak arra vonatkozóan, hogy 2010. július 01. napját követően az önkormányzat fogja a hőszolgáltatással érintett intézmények vonatkozásában a földgázt beszerezni és az E-Star tevékenysége ezt követően a hőszolgáltatással kapcsolatos tevékenységek ellátására szűkül. Az önkormányzat azonban a fenti kötelezettségének nem tett eleget, nem gondoskodott új szolgáltatóról, melyre tekintettel az E-Star a hőszolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében továbbra is ellátta az Önkormányzat szerződéssel érintett intézményeit földgázzal", állapítja meg a tőzsdén jegyzett cég vezetése.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!