1p

Az Air France Cargo-KLM Cargo csütörtökön elindítja az első papír nélküli, e-freight szállítmányokat globális hálózatán.

Az e-freight kísérleti programban Hong Kong, Kanada, Szingapúr, Hollandia és az Egyesült Királyság vesz részt. A program elindításához számos szervezet - IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség), légitársaságok és a programban résztvevő holland szállítmányozó cégek (DHL, Schenker, Panalpina és TMI Group-Road Air) – közreműködésére volt szükség.

"Az e-freight bevezetése jelentős előrelépés a légifuvarozásban. A szolgáltatás átláthatóbb és követhetőbb szállítmányozást kínál az ellátási lánc mentén, s lehetővé teszi az import, export és tranzit légifuvarozás papír nélküli lebonyolítását" - nyilatkozta Wisbrun.

A Schipholban szerzett tapasztalatok segítségével a későbbiekben a Charles de Gaulle hálózaton is be kívánják vezetni az e-freight szállítmányozást. Az AF-KLM Cargo végső célja, hogy öt éven belül a jelentősebb kereskedelmi vonalakon a légifuvarok 50 százaléka az e-freight rendszeren keresztül bonyolódjék.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!