<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Első kíván lenni a világban a felhő piacán a Microsoft, és ez a magyar piacra is igaz - mondta Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke.

A Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban a szakember hangsúlyozta: a felhőalapú megoldások rohamosan fejlődnek világszerte, de Magyarországon a penetráció elmarad a nyugat-európai átlagtól. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a cégek 6, az uniós átlag szerint 20 százalék a penetráció.

"A vállalatoknak ma már meg kell érteniük, hogy a világ mobil- és felhőorientált módon működik" - hangsúlyozta a szakember.

Jean-Philippe Courtois szerint ezen a területen Kelet-Európában és Magyarországon is nagyon gyors növekedés várható. Ezeken a piacokon az új megoldások bevezetése gyorsabban történhet meg, mint a fejlettebb régiókban, így a felzárkózás is gyors lehet azokhoz.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.