Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyarországon kevesen váltanak munkahelyet a főnök személye miatt, pedig a Hewitt felmérése során azt a dolgozók többsége fontosnak tartotta a munkahelyi közérzet szempontjából. Szakértők szerint ez nem azzal magyarázható, hogy nincsenek rossz vezetők hazánkban, inkább a létbizonytalanságra és az alacsony munkavállalói kultúrára vezethető vissza. Mfor.hu háttér.

Miben hibáznak leginkább a főnökök?

Hiba még egy főnök részéről, ha nem vonja be a döntésbe a munkavállalókat, szakmailag féltékeny, hibásan használja a motivációs eszközöket vagy nincs ideje a dolgozókra, és így nem ismeri őket kellőképpen. Problémákat okozhat a szervezeti és a személyi kultúra eltérése is, például ha egy demokratikus munkahelyre autoriter főnök érkezik.

A gossipok megelőzhetőek

Feszültséghez vezethetnek a kommunikációs problémák is. Például ha egy vezető magával hoz egy munkatársat, azt gyakran rosszul vagy egyáltalán nem kommunikálja. Az sem helyes, ha mindig csak bejelenti a történteket, a miértekről meg elfelejt szólni. Ez esetben alakulnak ki az úgynevezett gossipok, amiknek megfelelő kommunikációval elejét lehet venni.

A vezetők jellembeli problémái általában összefüggnek a szakmai hibákkal, például az empátia hiánya gyakran vezethet rossz főnök-alkalmazott viszonyhoz. Az sem tesz jót a kapcsolatnak, ha a "fejes" zárkózott, határozatlan vagy túlságosan is határozott, kivételezik vagy éppen hangulatember, és emiatt nem kiszámítható vagy általánosít.

Ha nincs más megoldás, inkább váltsunk

Az amerikai szakértők azt tanácsolják a rendszeresen bírált alkalmazottaknak, hogy őrizzék meg derűlátásukat: "Kedvezőtlen helyzetben is maradjunk pozitívak, hiszen a rossz főnök-beosztott viszony sem tart örökké". A Grafton tanácsadója viszont úgy véli: váltani kell, mivel a rossz kapcsolat miatt lelki és fizikai problémák is kialakulhatnak.

Előtte azonban még próbálkozzunk meg a párbeszéddel, hiszen a vezető közeledésünket pozitívnak értékelheti. Ha mégsem így történik, és azt is konstatáltuk, hogy harmincas főnökünk nem megy belátható időn belül nyugdíjba, használjuk fel szakmai ismeretségeinket, és - akár költözés árán is - váltsunk munkahelyet. (Igaz, a magyar munkavállalókra nem jellemző a földrajzi rugalmasság.) Ha közvetlen felettesünkkel akadnak problémák, akkor próbáljunk szervezeten belül más egységben, munkakörben elhelyezkedni. Így elkerülhető a napi kapcsolat, ami jobb munkahelyi közérzethez vezethet.

A nagyfőnököket nem bírjuk

Igaz, - a Hewitt felmérése szerint - a magyar munkavállalók többsége elégedett közvetlen felettesével, és ma már általában kollegális viszony alakul ki a két fél között. A felsővezetés azonban gyakran kap negatív értékelést. Míg egy átlagos cégnél a közvetlen felettesükkel 60 százalékban elégedettek a dolgozók, a legjobb munkahelyeken ez az arány 75 százalék. A felső vezetőkkel szemben azonban előbbieknél csak 40, utóbbiaknál pedig 73 százalék fejezte ki elégedettségét.

Hazánkban ritkán fordul elő, hogy a beosztottak távozásra bírják felettesüket. Még akkor sem kerül erre sor, ha egyöntetűen nincsenek megelégedve vele, véli Balázsy Krisztina. Ahhoz, hogy ez megvalósítható legyen, kellő szervezeti háttér és egy összetartó csapat lenne szükséges. Valószínűbb, hogy a rossz légkör miatt inkább a dolgozók néznek új munkahely után.

Kovács Zita

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.