TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. január 3. 08:37

Az év második munkanapján újabb nagy összegű közbeszerzést húzott be Mészáros Lőrinc cége.

Bár már 2018 első munkanapján a magyar közbeszerzési értesítőben megjelent híreknek köszönhetően úgy nézett ki a dolog, hogy Mészáros egyből több tízmilliárdos munkát nyert meg magának, valójában az információ még tavaly év végéről származott, amikor is megjelent elsőként az uniós hirdetmény. Úgy tűnik azonban, hogy ez már előre jelzett valamit, hiszen az év első uniós értesítőben rögtön két hirdetményben is Mészáros Lőrinc cégének neve, a Mészáros és Mészáros Kft. szerepelt. Ezzel pedig összesen nettó 41,2 milliárd forintnyi melóhoz jutott. Az egyik esetében ráadásul a becsültnél harmadával drágábban vállalták és nyerték meg a munkát. De nézzük sorban.

(Fotó: MTI)

Először is a jól megszokott csatornázási munkákra kiírt közbeszerzésen aratott sikert az EuroAszfalttal közösen. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Recsk, Parád, Mátraderecske, Mátraballa, Bodony, Csömör, Pétervására, Istenmezeje, Váraszó, Erdőkövesd és Bükkszenterzsébet közigazgatási területén szennyvíztisztító telep, illetve csatornahálózat fejlesztési munkáira keresett vállalkozókat.

Erre összesen 4 ajánlat érkezett be, pályázott

  • a Hódút Kft.,
  • a Swietelsky,
  • a Penta Általános Építőipari Kft.,
  • valamint az M-E Konzorcium a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, valamint az Euroaszfalttal.

Utóbbi ajánlata lett a nyerő, a becsült 2,8 milliárd helyett 2,74 milliárdból hozzák ki a munkát.

A másik eljárást a NIF Zrt. bonyolította le, melynek keretében az Ercsi elágazás (kiz.) - Pusztaszabolcs (bez.) vonalszakasz korszerűsítésére kerestek kivitelezőt. Erre 3 ajánlat érkezett:

  • a DS Konzorcium a Dömper Kft.-vel és a Subterra-Raab Kft.-vel,
  • az SB-SZABOLCS 2017 Konzorcium a Strabaggal és a Belfry PE-vel,
  • illetve E-P Konzorciumként a Mészáros és Mészáros Kft. és a Vasútépítők Pálytervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft.

A NIF végül a felcsúti polgármester ajánlatát fogadta el, pedig a 1,5 százalékos tartalékkeret összegével együtt is a becsültnél 35 százalékkal drágábbal végzik el a feladatokat. Vagyis nettó 28,57 milliárd forint helyett 38,57 milliárdért.

Székely Sarolta
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.