Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az év második munkanapján újabb nagy összegű közbeszerzést húzott be Mészáros Lőrinc cége.

Bár már 2018 első munkanapján a magyar közbeszerzési értesítőben megjelent híreknek köszönhetően úgy nézett ki a dolog, hogy Mészáros egyből több tízmilliárdos munkát nyert meg magának, valójában az információ még tavaly év végéről származott, amikor is megjelent elsőként az uniós hirdetmény. Úgy tűnik azonban, hogy ez már előre jelzett valamit, hiszen az év első uniós értesítőben rögtön két hirdetményben is Mészáros Lőrinc cégének neve, a Mészáros és Mészáros Kft. szerepelt. Ezzel pedig összesen nettó 41,2 milliárd forintnyi melóhoz jutott. Az egyik esetében ráadásul a becsültnél harmadával drágábban vállalták és nyerték meg a munkát. De nézzük sorban.

(Fotó: MTI)

Először is a jól megszokott csatornázási munkákra kiírt közbeszerzésen aratott sikert az EuroAszfalttal közösen. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Recsk, Parád, Mátraderecske, Mátraballa, Bodony, Csömör, Pétervására, Istenmezeje, Váraszó, Erdőkövesd és Bükkszenterzsébet közigazgatási területén szennyvíztisztító telep, illetve csatornahálózat fejlesztési munkáira keresett vállalkozókat.

Erre összesen 4 ajánlat érkezett be, pályázott

  • a Hódút Kft.,
  • a Swietelsky,
  • a Penta Általános Építőipari Kft.,
  • valamint az M-E Konzorcium a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, valamint az Euroaszfalttal.

Utóbbi ajánlata lett a nyerő, a becsült 2,8 milliárd helyett 2,74 milliárdból hozzák ki a munkát.

A másik eljárást a NIF Zrt. bonyolította le, melynek keretében az Ercsi elágazás (kiz.) - Pusztaszabolcs (bez.) vonalszakasz korszerűsítésére kerestek kivitelezőt. Erre 3 ajánlat érkezett:

  • a DS Konzorcium a Dömper Kft.-vel és a Subterra-Raab Kft.-vel,
  • az SB-SZABOLCS 2017 Konzorcium a Strabaggal és a Belfry PE-vel,
  • illetve E-P Konzorciumként a Mészáros és Mészáros Kft. és a Vasútépítők Pálytervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft.

A NIF végül a felcsúti polgármester ajánlatát fogadta el, pedig a 1,5 százalékos tartalékkeret összegével együtt is a becsültnél 35 százalékkal drágábbal végzik el a feladatokat. Vagyis nettó 28,57 milliárd forint helyett 38,57 milliárdért.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.