TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ha egy vezető sok évet tölt el a legmagasabb pozíciókban, majd visszanézve objektív képet alkot, számos olyan hibát fedezhet fel, amelyet sokan elkövetnek. Robert Dunham a Motorola egykori alelnöke 14 ilyen gyakori felsővezetői hibát gyűjtött össze.

Ha nem tiszták a játékszabályok

A mérhető objektivitás, egy elfogulatlan látószög csak egy része annak a játéktervnek, amely emellett világos stratégiát is igényel. Ehhez le kell osztani a szerepeket és a felelősségi köröket, a játék célja, hogy az ügyfeleket megtaláljuk és a csapat pedig kiszolgálja őket.

Azért mert azt mondtam

Az arrogancia a vezetők sajátja. Azonban gyakran a kívánt hatással ellentétes eredményre vezet. Ahelyett, hogy nőne valakinek a tekintélye, és a vele szemben érzett felelősség a vezető degradálódig a dolgozók szemében, ez pedig oda vezet, hogy nem lesz kellő ereje és hatalma a célok megvalósításához.

A tanulás igényének a hiánya

Tanulni kell mindenkinek, ha nem akar az üzleti világban elbukni. Tanulni mindenkitől lehet, különösen azoktól akiknek kellő tapasztalatuk van. Akik mertek kockáztatni, akiknek van fogalma arról, hogy mi a siker vagy a kudarc.

A kritika, és a cinizmus a menedzsment értékelésében

A menedzsment gyakran gúnyosan és cinikusan viszonyul azokhoz a módszerekhez, amelyek a gyakorlati tevékenységet végzőktől származik, mivel ez a vezetői körön és kultúrán kívülről jön. Pedig ez meglehetősen nagy hiba, hiszen számos olyan gyakorlati kérdés és probléma megoldásában tudnak a tűzvonalban dolgozók javaslatokat tenni, amelyeket sem az MBA oktatások, sem a tankönyvi sémák nem ismernek. Hagyjunk teret ezeknek is, felállítva egy átlátható ösztönző rendszert, amely támogatja az alulról jövő kezdeményezéseket.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.