<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Földgázszállításokról ír alá szándéknyilatkozatot az orosz Gazprom és a CNPC (China National Petroleum Corporation) kínai állami olajipari konszern Vlagyimir Putyin elnök héten kezdődő pekingi látogatása alkalmából - közölte hétfőn újságírókkal Jurij Usakov elnöki tanácsadó.

Az elnöki tanácsadó tájékoztatása szerint szerződés megkötése egyelőre nem várható szibériai földgáz kínai szállításáról, de "intenzív tárgyalások" vannak folyamatban.

Tavaly a Gazprom 2019-től évi 38 milliárd köbméter kelet-szibériai földgáz kínai szállítása mellett kötelezte el magát, ami nagyjából megegyezik a Németországnak szállított földgázmennyiséggel. Tervbe van véve emellett egy cseppfolyósföldgáz-terminál (LNG) építése is az ázsiai piac ellátására Vlagyivosztok kikötővárosban.

Oroszország az Európával hűvösödő kereskedelmi kapcsolatainak ellentételezésére Ázsiában keres piacot földgázszállításainak. Vlagyimir Putyin a második világháború csendes-óceáni befejezése 70. évfordulójának megünneplése alkalmából látogat Pekingbe.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.