2008. augusztus 7. 07:19

Olyan csatát nyert a Mol az OMV-vel szemben, ami valójában nem is volt csata - nyilatkozta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerdán az MTV Este című műsorában azután, hogy az OMV visszalépett a Mol felvásárlási szándékától.

Az OMV visszalépésének hátterében nyilvánvalóan az a brüsszeli állásfoglalás áll, amely felvásárlás esetén a verseny korlátozását jelentette volna - jegyezte meg a Mol első embere.

A Mol részvények árfolyama azért esett szerdán több mint hat százalékkal, mert most szabadulnak a részvénytől azok az amerikai befektetési alapok, hedge fundok, amelyek azért vásárolták a papírt, mert az OMV 32 ezer forintos felvásárlási ajánlatában reménykedtek - magyarázta Hernádi Zsolt.

A Mol által felvásárolt saját részvények nem vesztek el, azok megvannak - felelte egy kérdésre az elnök-vezérigazgató, hozzátéve, hogy azok egy részét, öt százaléknyit közgyűlési határozat alapján töröl az olajipari társaság, így a részvényesek kezében lévő részvények értéke nő.

Hernádi Zsolt véleménye szerint más külföldi olajtársaságok, például orosz cégek azért nem fognak hasonló ellenséges felvásárlási akciót kezdeményezni a Mol ellen, mert a 10 százalékos szavazati korlát mellett az alapszabály megváltoztatásához 75 százalékos részvényesi többség szükséges, és amint a példa mutatta, Brüsszel nem kívánja korlátozni a versenyt a régióban.

Az esettel kapcsolatos összes hírt megtalálhatja a Menedzsment Fórum OMV-Mol csata című dossziéjában összegyűjtve.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.