<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A munkanélküliség világszerte tapasztalt magas szintje is jelzi, hogy a válságnak még koránt sincs vége - mondta Guy Ryder, Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) főigazgatója a davosi Világgazdasági Fórumon pénteken.

A szakember szerint munkahelyteremtés nélkül nem lehet valódi növekedés. Guy Ryder arra az ördögi körre mutatott rá, hogy ha nincsenek új munkahelyek, a gazdaság nem tud nőni. Az ILO főigazgatója úgy fogalmazott: ez az egyszerű logika nem (...) volt egyértelmű a döntéshozók számára, amikor megszorításokkal próbálták megoldani az európai pénzügyi válságot.

Hangsúlyozta: ha ezt figyelembe vették volna három-négy évvel ezelőtt, akkor talán el lehetett volna kerülni a jelenlegi munkaerő-piaci válság egy részét. "Ez nem az egyetlen eleme a jelenlegi gazdasági gondoknak, de alapvető kiindulási pontja mindennek" - tette hozzá.

Guy Ryder szerint annak ellenére, hogy a pénzügyi válság talán kezd elmúlni, a munkaerőpiac helyzete teljesen más. "Azoknak az emberek, akik munkalehetőségre várnak, a válság nagyon is a nyakukon van, és az ilyen emberek száma egyre csak növekszik" - tette hozzá.

Az ILO számításai szerint 2012-ben 4 millióval nőtt világszerte a munkanélküliek száma, és az idén még 5 millióval többen lesznek a munkakeresők.

MTI