2016. szeptember 19. 08:04

Részvények értékesítésével finanszírozza a Samsung a gyulladásveszélyes Galaxy Note 7 okostelefon visszahívásának a költségeit.

A Samsung már ezer milliárd won (800 millió euró) értékben adott el részvényeket különböző vállalatokban tartott részesedéseiből. Elemzői becslések szerint a nemrégiben bemutatott Galaxy Note 7 okostelefon túlöltés esetén gyulladásveszélyes akkumulátorának a cseréje egymilliárd dollárjába is kerülhet a Samsungnak.

Ilyen lett az iPhone 7

A Samsung a Wall Street Journal értesülése szerint a Rambus memória-áramkör gyártó 4,5 százalékos részvénypakettjét értékesítette, eladott egy 0,7 százalékos pakettet a japán Sharp konszernben tartott részesedéséből, teles egészében megvált a Seagate merevlemez gyártóban meglévő 4,2 százalékos pakettjétől, valamint eladta az ASML félvezető ipari vállalatban tartott 2,9 százalékos részvénycsomagját felét is. A Bloomberg üzleti hírügynökség szerint az ASML részvények eladása 606 millió eurót hozott a Samsungnak.

A Samsung bő két hete jelentette be a legújabb Note 7 okostelefon visszahívását gyulladásveszély miatt. A visszahívási akció az Egyesült Államokban mintegy egymillió készüléket, világszerte pedig a médiajelentések szerint 2,5 millió készüléket érint.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.