<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány a tegnapi ülésén véglegesítette a szabad vállalkozási zónák listáját.

Ennek értelmében az ország társadalmi-gazdasági leszakadással leginkább érintett 47 térsége lesz szabad vállalkozási zóna. E térségek jelentős része Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A későbbiekben egyedi kormánydöntéssel további térségekben is létrejöhetnek szabad vállalkozási zónák - írja közleményben a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Mint az már ismert, a szabad vállalkozási zónákban a vállalkozások plusz forrásokhoz juthatnak az új beruházások, új munkahelyek támogatásaként. Egy új munkahellyel kapcsolatban a munkáltató 400 ezer forintos kedvezményre lesz jogosult. Ugyanakkor szociális hozzájárulási adóból levonható kedvezményeket erre a területre is kiterjesztik, melyet majd három évig érvényesíthet a munkáltató. Az első két évben teljes, 100 százalékos kedvezményt érvényesíthet, majd a harmadik évben feleződik csak meg az engedmény mértéke. Ez azt jelenti, hogy egy emberre a félkedvezmény 147 ezer forintot, a teljes kedvezmény pedig több mint 340 ezer forintot jelent.

(Forrás: NGM)

mfor.hu