TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Vizsgálatot indított a japán közlekedési minisztérium a Japan Airlines (JAL) Boeing 787-es Dreamliner repülőgépén két alkalommal is bekövetkezett üzemanyag-szivárgás okának kiderítésére hétfőn, három nappal azután, hogy az amerikai kormányzat is hasonló intézkedést rendelt el a múlt hét folyamán az utasszállító típus műszaki meghibásodásai miatt.

A japán vizsgálatot azután rendelték el, hogy a JAL egyik 787-eséből, amelynél a múlt kedden üzemanyag-szivárgást észleltek Bostonban, a hiba kijavítását és a repülő Japánba visszatérését követően elvégzett tesztek során ismét elfolyt a kerozin.

Japán a Boeing legújabb modelljének fő piaca, a JAL és az All Nippon Airways (ANA) az eddig világszerte leszállított 50 darab 787-esből 24-et üzemeltet.

A JAL-gép bostoni üzemanyag-szivárgása mellett a múlt héten ugyanott, ugyanannak a légitársaságnak egy másik Boeing 787-esén elektromos tűz ütött ki, míg az ANA egyik ilyen típusú repülőjének egyik generátoránál olajszivárgást vettek észre, egy másik esetében pedig a pilótafülke szélvédője repedt meg (az öt üvegréteg közül egy sérült meg).

Repülőműszaki szakemberek szerint közvetlenül a forgalomba állítás után a legtöbb géptípus esetében fordulnak elő ilyen hibák, amelyeket a gyártó megpróbál a lehető leggyorsabban kiküszöbölni.

Amerikai illetékesek pénteken közölték, hogy a gép biztonságos, de átfogó vizsgálatra van szükség annak megállapítására, hogy nincs súlyos, javítandó tervezési hiba a 787-eseken.

A Boeinghez eddig 800 megrendelés érkezett a 207 millió dollárba kerülő, döntően szénszálas műanyagból készült gépre, amely alacsony tömege és innovatív megoldásai miatt a cég szerint ötödére csökkentheti a légitársaságok üzemanyag-költségeit.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.