TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. május 3. 16:24

Az első negyedévben 54,8 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Magyarországon, 2010 január-márciusában 10.308 új autó került forgalomba, egy évvel korábban 22.782 - közölte a Jato Dynamics nemzetközi autóipari piackutató cég hétfőn.

A Jato közleménye szerint 2010 első negyedévében 12,4 százalékot esett a közép-kelet-európai új autó piac, a legnagyobb vesztes Magyarország mellett Románia, ahol 43,8 százalékos volt a visszaesés. Ez a két piac összesen több mint 25 ezer új autóval regisztrált kevesebbet az idei év első három hónapjában, mint 2009 azonos időszakában.

A régióban egyedül Csehország produkált növekedést, 26,6 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma. Kevesebb mint 200 ezer új autó talált gazdára a közép-kelet-európai régióban 2010 első negyedévében, tavaly január-márciusban 225.902-t adtak el. A közlemény szerint a legtöbb piacon kétszámjegyű volt a csökkenés.

Az vizsgált időszak csekélyke jó eredményeit a régióban szinte kizárólag a Skoda generálta, azt is a hazai piacán, Csehországban. A Skodából 16,3 százalékkal többet, 30.074 darabot adtak el. A második a Volkswagen lett, a harmadik helyen a Renault végzett. Volkswagenből 16.273 darabot, a Renaultból 14.583-at adtak el, ez 12,3, illetve 5,5 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest.

Továbbra is a Skoda Octavia a régió vezető modellje, a legnagyobb vesztes a Kia C'eed volt.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.