<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Tizenhárom százalékos létszámleépítésről döntött a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GySEV) Zrt. - írta a szerdai Népszabadság.

Székely Csaba, a cég vezérigazgatója a lapban főleg azzal indokolta a kényszerű intézkedést, hogy a pénzügyi válság miatt visszaesett az árufuvarozás. A csaknem kétszáz dolgozó jövő évi elbocsátásáról egyeztetnek a szakszervezetekkel.

A GySEV - melynek többségi tulajdonosa a magyar állam, az osztrák állam 34,5 százalékot birtokol, a Speditions Holding Gmbh. pedig 5,9 százalékban részese a nemzetközi vállalkozásnak - évente átlagosan hétmillió tonna árut és 5 millió utast szállít.

A pénzügyi-gazdasági válság előszele már hónapokkal ezelőtt is éreztette hatását a vállalatnál, s a helyzet a második félévben sem változott, sőt, további kedvezőtlen folyamatokra számítanak. A cég nagy ügyfelei ugyanis többek között az autógyárak, amelyek jelentős része a világ minden táján csökkentette termelését - olvasható a Népszabadságban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.