2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kevesebb betegszabadságot vesznek ki a dolgozók, mint akár csak egy évtizeddel ezelőtt. Ez jó hír a vállalatok számára, az azonban már nem, hogy a nők kétszer annyit hiányoznak munkahelyükről betegség miatt, mint a férfiak.

A fenti problémára az egyszerűsítő megoldás természetesen a gyermekvállalással és -neveléssel kapcsolatos - hiszen általában az anyára hárul a beteg gyerekek gondozásának felelőssége a családokon belül. Ezt az elméletet alátámasztja, hogy mind az egyedülálló, mind a házasságban élő anyák gyakrabban mennek betegszabadságra, mint a gyermeket nem nevelő hölgyek, és az is, hogy a nőtlen apák is többet vannak távol munkahelyüktől, mint azok a férfiak, akiknek nincsen gyerekük - közli az MSNBC.

Érdekes, hogy a családokon belül olyannyira a nők feladata az utódok gondozása, hogy a házas férfiak éppenséggel kevesebb betegszabadságot használnak fel, mint az egyedülállók - legalábbis az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint.

Mindez azonban nem magyarázza meg azt, hogy a gyermektelenek körében is többet hiányoznak a hölgyek. Egyes kutatók szerint a fenti tények miatt a munkahelyeken már szinte "elvárják" a nőktől, hogy többet legyenek távol, mint férfi társaik, ez pedig egyfajta önbeteljesítő jóslatként működik.

A nőknek emiatt aztán sokkal nehezebb a céghez iránti hűségüket bizonyítani, és minden egyes szabadnap kivételét rossz szemmel nézik a foglalkoztatók.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!