2002. július 12. 09:59

A kommunikáció egyik alapeleme a kifejezőkészség, amit a befogadó olyan erőként érzékel, amely számára gondolatainak mederbe terelését, illetve megerősítését segíti elő

Az álláskeresési folyamatban a pályázatküldést követő személyes felvételi beszélgetések során csak az első interjú-fordulóban lehet tét, hogy osztályozós módon átengedik vagy eltanácsolják a jelentkezőt. A további pályázati fordulók már inkább kemény üzleti tárgyaláshoz hasonlítanak, ahol a kölcsönös szolgáltatások nyújtása és az együttműködési szerződés körvonalazódik, ölt formát. (Vesd össze: a korábbi cikkekben is említett önreklámkampány.) Vagyis míg egy egyszeri vizsga felfogható egyfajta színészi-színpadi fellépésnek is, ahol a magabiztosság, a határozottság és a beszédkészség átlendíthet a nehezebb pillanatokon, addig itt egy sokkal mélyebb kommunikáció zajlik: empátiánk, szakmai kompetenciánk, sőt kompatibilitásunk kerül a mérlegre.

A MUNKA FRONTJAIN

A munkahelyen, és a munkaerő-piaci közlekedésben a szóbeli, írásbeli és viselkedésbeli kifejezőkészségünket szinte folyamatosan értékelik, kimondottan kimondva és kimondhatatlanul kimondatlanul (!) Vagyis minden döntésünkkel és cselekedetünkkel naponta vizsgázunk. (A túlzott megfelelés kényszere okozta hatványozott stressz azonban káros lehet az egészségre!) Az egyéni ambíció táplálta vezetővé váláshoz egyre értékorientáltabb, szakmailag megalapozott üzenetekkel, továbbképzéssel, egyéni kezdeményezésekkel és csoporttámogatással juthatunk el.

A piacgazdasági átalakulás óta az egyre képlékenyebb és megfogalmazhatatlanabb értelmiségi létnek szerintem a felsőfokon való képzettség mellett sokkal inkább a társadalmi összefüggések megértése, az önálló gondolatok közérthető és konstruktív közlése (kifejezése) képezi az alapját. Ezt a folyamatot szolgálja a kifejezőkészség fejlesztése is, mint a személyiségfejlesztés egyik aspektusa.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.