TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 9. 12:19

Kínában közel 35 százalékos növekedést mértek az elmúlt tíz hónap autóeladásaiban az előző év azonos időszakához képest, ami azt jelenti, hogy már több autót adtak el az idén, mint a tavalyi rekordévben - közölte a kínai autógyártók szövetsége (CAAM) kedden.

Október végéig 14 millió 680 ezer új autónak lett gazdája, s ugyanebben az időszakban - éves szinten - a gyártás is mintegy 34,5 százalékkal, 14 millió 620 ezer darabra bővült. A tavaly összesen gyártott autók mennyiségéhez képest ez több mint 6 százalékos emelkedés.

A CAAM előrejelzése szerint az idén mind a gyártást, mind az értékesítést tekintve a számok meg fogják haladni a 17 milliót, s Kína marad a világ legnagyobb autópiaca és autógyártója.

A Honda Motor Co. keddi közleményében arról számolt be, hogy októberben 4,7 százalékkal, 53 ezer darabbal növelte eladásait Kínában, s az első tíz hónapban mintegy 15 százalékos bővülést könyvelhetett el. Ez 528 ezer 710 darabot jelentett a japán autógyárnak.

A német Daimler AG szintén kedden adta ki legfrissebb adatait, amelyek szerint csak októberben 14 ezer darab Mercedest adtak el Kínában, 119 százalékkal többet, mint egy éve. Január és október között több mint 115 ezer 300 darab Mercedes kelt el Kínában, ami 128 százalékos emelkedésnek felel meg 2009 azonos időszakához képest.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.