2014. november 20. 08:52

A Vodafone kész arra, hogy a kevésbé fontos érdekeltségeit eladja - mondta a vezérigazgató szerdán.

Vittorio Colao, a Vodafone vezérigazgatója szerdán a Morgan Stanley konferenciáján fejezte ki a szándékát, miszerint a nem fő piacnak számító érdekeltségeiket eladják, ha megfelelő ajánlatot kapnak. Ez egészen pontosan az ausztriai, a magyarországi és a csehországi leányvállalatokat jelentheti - írja a Reuters.(A Vodafone Group később cáfolva pontosított)

A China Mobile után a világ második legnagyobb szolgáltatójaként működő Vodafone vezérigazgatója megjegyezte: teljes körű szolgáltatóvá válna, a hazai piacán televízós és szélessávú szolgáltatásokat is elindítana jövőre.

Tavaly februárban sajtóértesülések szerint a kormány már akkor szemet vetett a Vodafone magyar üzletágára. Igaz, az információkat a szolgáltatócég és a Miniszterelnökség is cáfolta.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.