2016. november 29. 10:46

Vállalati szerkezetének átalakítását, holding-struktúra kialakítását tervezi a dél-koreai Samsung Electronics Co. konszern működésének jobb áttekinthetősége érdekében.

"A Samsung Electronics már az elmúlt években megtette az első lépéseket működési szerkezetének leegyszerűsítésére, fő tevékenységi körére való összpontosítására és folyamatosan vizsgálja a hosszú távú optimalizálás lehetőségeit is" - írja a konszern kedden kiadott közleménye. "A vizsgált lehetőségek között szerepel egy holding-struktúra kialakítása, valamint a konszern részvényének bevezetése külföldi tőzsdékre."

"A felsorolt lehetőségek vizsgálata nem jelenti, hogy a cég vezetése el lenne kötelezve egyik, vagy másik megoldás mellett. A folyamat várhatóan hat hónapot vesz majd igénybe, a Samsung Electronics a lehetőségek felmérését követően hozza meg a döntést" - szögezi le a közlemény.

A Samsung közleményében egyúttal jelezte szándékát 2016-os osztalékalapjának 30 százalékkal 4 ezer milliárd wonra (3,4 milliárd dollár) emelésére is. A holding-struktúra kialakítása amellett, hogy egybeesik a Samsung szándékaival, megfelel a piac várakozásainak is - mutatott rá Kim Sang-jo, a szöuli Hansung Egyetem közgazdász professzora. A szerkezetátalakítás megerősítené irányítási pozíciójában a Samsung harmadik generációs örökösét, Lee Jae-yong alelnököt, aki a Galaxy Note 7 globális visszahívása után vette kezébe a "kármentesítési" feladatokat.

Eladó Elvis egykori háza

Az ifjabb Lee 0,59 százalékos Samsung Electronics, 17,23 százalékos Samsung C&T (Construction & Trading Corporation) és 9,2 százalékos Samsung SDS tulajdonrésszel rendelkezik. A Samsung C&T-nek pedig 4,1 százalékos Samsung Electronics részesedése van. Lee Sang-hoon pénzügyi igazgató a keddi bejelentést követő telefonos konferencián leszögezte, hogy nincsenek tervek a holding és a Samsung C&T összevonására.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.