<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		

Kőrös Zsoltot, a Noreg Kft. vezetőjét kollegái benevezték a Menedzsment Fórum által szervezett Legjobb Főnök 2008 versenybe. A nevezés esetleges okairól az mfor.hu villáminterjújában beszél a vezető.

- Meglepte Önt a jelölés? Mi volt az első gondolata ezzel kapcsolatban?

- Igen, meglepett, mert valóban nem számítottam erre. Az első gondolatom valami olyasmi volt, hogy újra meggyőződhettem arról: jó ebben a csapatban dolgozni.
Idén, amikor a cég 10 éves fennállását ünnepeltük, a kollégáim már megleptek egy születésnapi ajándékkal, amelyre nem számítottam és amely igen jól esett. Ez a mostani meglepetés egy további visszajelzés arra, hogy talán tényleg elégedettek lehetnek a cégben megteremtett feltételekkel és értékelik is az ezzel kapcsolatos munkámat. Én legalábbis szeretném ezt így értelmezni.

- Ön szerint, milyen főnöknek látják Önt kollegái, mit gondol, miért jelölték Önt erre a versenyre?

- Milyen főnöknek látnak? Remélem, hogy olyannak, akihez nyugodtan fordulhatnak akár szakmai, akár egyéb személyes kérdéseikkel, problémáikkal, minden különösebb protokol betartása nélkül. Az korántsem biztos persze, hogy segíteni tudok a  megoldásában, de az esetek többségében erre nincs is szükség, mire elmondják az adott problémát, már tudják is a megoldást. Ez persze annak is köszönhető, hogy sikerült értelmes, kreatív és nagymértékben önálló kollégákból álló csapatot felépítenünk az évek során. Ezen kívül szerintem bíznak abban is, hogy a főnökük, ahogy eddig, úgy a jövőben is, meg tudja teremteni számukra azokat a munka és egyéb feltételeket, amelyek mellett tényleg csak a feladataikra kell koncentrálniuk, legalábbis javarészben.

- Hogyan próbál a beosztottak "kedvében járni"?

- Nem gondolom, hogy ez a cél kifejezetten  ilyen tudatos formában vezérelne a munkám során. Én inkább úgy gondolom, hogy azzal, hogy megfelelő, a csapatba jól beilleszkedő kollégákat választunk össze, akiket szinte napi szinten lehet bevonni a cég életének minden területén, akik a sajátuknak is érezhetik ezt a munkahelyet, valamennyien látják a megoldandó feladatokat és teljesen természetes számukra az is, hogy ezek megoldásából mindenki kiveszi a részét, nos ezzel automatikusan létrejönnek egy olyan munkahely feltételei, ahova nem csak azért járnak be a kollégák, mert most éppen ide szól a munkaszerződésük. Ez a munkahely nem csak a munkáról szól, hanem egy közösségről is, amelynek tagjai szívesen vannak együtt a szabad idejükben is, szerveznek túrákat, egyéb elfoglaltságokat.Teszik mindezt nem egy felső utasításra, hanem mert így értik jól magukat.

- Hogyan fejlõdött cége az elmúlt években, mely szakmai sikerekre a legbüszkébb?
 
- A cég 10 éve alakult, azóta a fejlődése töretlen, folyamatosan nyereséges.  A kezdeti 3 fős csapatból mára 20 fős, az IT biztonsági piacon meghatározó szerepű céggé nőttük ki magunkat, éves 500 MFt forint feletti forgalommal. Első pillanattól kezdve az új, innovatív megoldások piaci bevezetésére koncentráltunk, amely tevékenység magas szakmai felkészültséget, önállóságot és teherbíró képességet követel meg a cég valamennyi dolgozójától. Cserébe azonban szinte minden egyes munkánk egy-egy szakmai sikert jelent, amely legalább olyan fontos motiváció mindannyiunk számára, mint a hozzátartozó gazdasági eredményesség.

A piacainkat szinte magunk építettük fel, az egyes területek indulásakor még igen kevés konkurens céggel együtt. Ezekkel a cégekkel ugyanakkor az esetek jórészében partneri együttműködést sikerült létrehoznunk, ezzel is segítve egy igényes piac kialakulását. Mára számos olyan piaci szegmens létezik, ahol a NOREG vezető pozícióban van (informatikai rendszerek sérülékenység vizsgálata, behatolás védelmi rendszerek kialakítása, elektronikus aláíró rendszerek kialakítása) és hasonló eredmények elérése a célunk az újabb területeken (Identity menedzsment rendszerek, loegelemző rendszerek, stb.)

Ismerje meg a jelölteket és szavazzon Ön is! 

Menedzsment Fórum
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.