2001. november 13. 11:00

A Deloitte & Touche Central Europe elkészült a gyorsan növekvő, közép-európai technológiai cégek "Fast 50 Technológiai Cégek Közép-Európában" elnevezésű rangsorával, amely a Deloitte & Touche második, a technológiai iparágat vizsgáló felmérésén alapul.

A felmérés a Közép-Európai, a technológiai fejlesztések szempontjából fontos üzleti környezet következő jellemzőire enged következtetni:

  • Közép-Európában a legtöbb gyorsan növekvő vállalatnak kevés a tőkéje, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a tudásbázisa sokkal fontosabb, mint a tőke mennyisége

  • A technológiai vállalatok többségének tőkéje nem éri el az 1 millió amerikai dollárt

  • A vállalatok kétharmada a következő három évben külső (idegen) tőke bevonását tervezi

  • A legtöbb vállalatnak 1-5 millió dollár közötti összegre van szüksége a növekedése finanszírozásához

  • A technológiai vállalatok számára az értékesítés, a marketing és a termékfejlesztés jelentik a legnagyobb kihívást

  • A megfelelő munkaerő és a tőke hozzáférhetősége szintén gondot jelent sok gyorsan növekvő cég számára.


John Wilson, a Deloitte & Touche Central Europe Fast 50 programjának koordinátora szerint "az idei "Fast 50" nyertesek ragaszkodtak az alapkoncepciójukhoz és üzleti modelljükhöz, nem váltogatták üzleti filozófiájukat aszerint, hogy aznap éppen merről fúj a szél. Ennek eredményeképpen tisztában vannak saját piaci értékükkel, és sikerült elkerülniük azt a pusztítást, amit az "új gazdaságban" működő nyugati társaik pénzfaló magatartása okoz."

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.