<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A BMW növelni tervezi a külföldön gyártott autók részarányát. "Jelenleg autóink 60 százalékát Németországban, 40 százalékát külföldön állítjuk elő. Középtávon 50-50 százalékos megosztásra leszünk kénytelenek berendezkedni" - jelentette ki Frank-Peter Arndt termelési igazgató a Süddeutsche Zeitung szombati számában megjelent cikkben.

Az igazgató azonban kihangsúlyozta, hogy az arányt nem a belföldi munkahelyek kárára fogják módosítani. A német üzemekben eredetileg egymilliárd eurót meghaladó beruházást tervezett a BMW 2009-re és 2010-re, az összeget azonban azóta 1,5 milliárd euróra emelte. Növelni tervezi beruházásait a BMW az indiai piacon is. 2011-ben 8 ezer autó értékesítésére számít Indiában a BMW, amit néhány év alatt 20 ezerre növel majd, és tervezi az X1 modell gyártásának beindítását is.

A BMW nagy reményeket fűz a kínai piachoz, ahol szinte minden autógyár lendületesen növeli eladásait, így a BMW is több mint megduplázta értékesítéseit novemberben. "Arra azonban nem számíthatunk, hogy a kínai piac folyamatosan az elmúlt hónapokéhoz mérhető lendülettel bővül" - mutatott rá az igazgató.

Szakértők arra számítanak, hogy az idén már befejeződnek az állami autóvásárlás-ösztönző programok, és éppen ellenkezőleg, az autóvásárlóknak többletterhekre kell majd számítaniuk a fokozódó környezetszennyezés és a forgalmi dugók miatt.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.