TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Párját ritkító videó került ki a netre az amerikai légierő etetési manőveréről.


A legtöbb levegőben tankolós videót a tanker kicsi ablakán keresztül rögzítik, de most kikerült a YouTube-ra egy olyan felvétel, melyen premier plánban, mindenféle üvegek közbeékelődése nélkül láthatjuk a manővert.

A Foxtrot Alpha szúrta ki a képsort, melyet egy KC-130-as hátsó ajtajából lőttek. Ez a repülőgép nem csak tanker, hanem teherszállító is, így a hátsó ajtó teljes egészében lenyitható. A szemünk elé így ritka látványos jelenet tárul, amikor az F-35-ösök odagyűlnek etetésre.

Az F-35-ösöket két módon lehet feltölteni. Az egyik a merev csöves módszer, ekkor a vadászok odarepülnek a tanker alá, a gazdatest leereszti a csövet, melyet egy operátor irányít joystickkal, és és egyenest az üzemanyagtartályt pumpálja tele. A fenti képsoron a másik, hajlékony csöves variánst láthatjuk, ami látványosabb is: a tanker kidobja a csövet levegőbe, melyet ezúttal nem irányít senki, a vadászgép pedig arra repül rá.

A videó tavaly készült egy gyakorlórepülésen, Arizona fölött.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.