<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Párját ritkító videó került ki a netre az amerikai légierő etetési manőveréről.


A legtöbb levegőben tankolós videót a tanker kicsi ablakán keresztül rögzítik, de most kikerült a YouTube-ra egy olyan felvétel, melyen premier plánban, mindenféle üvegek közbeékelődése nélkül láthatjuk a manővert.

A Foxtrot Alpha szúrta ki a képsort, melyet egy KC-130-as hátsó ajtajából lőttek. Ez a repülőgép nem csak tanker, hanem teherszállító is, így a hátsó ajtó teljes egészében lenyitható. A szemünk elé így ritka látványos jelenet tárul, amikor az F-35-ösök odagyűlnek etetésre.

Az F-35-ösöket két módon lehet feltölteni. Az egyik a merev csöves módszer, ekkor a vadászok odarepülnek a tanker alá, a gazdatest leereszti a csövet, melyet egy operátor irányít joystickkal, és és egyenest az üzemanyagtartályt pumpálja tele. A fenti képsoron a másik, hajlékony csöves variánst láthatjuk, ami látványosabb is: a tanker kidobja a csövet levegőbe, melyet ezúttal nem irányít senki, a vadászgép pedig arra repül rá.

A videó tavaly készült egy gyakorlórepülésen, Arizona fölött.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.