2013. november 19. 07:04

A paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítása szakértői becslések szerint harmadába kerül az atomerőművel megegyező teljesítményű gázturbinás erőmű, és hatodába egy új szénerőmű felépítésének - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a Napi Gazdasággal.

A lap keddi számában jelezte: a társaság részletesebb információkkal nem szolgálat, egy korábbi anyagban azonban az szerepel, hogy egy megawatt gázturbinás egység fajlagos beruházási költsége 125 millió forint. Vagyis az üzemidő-hosszabbítás az 500 megawatt teljesítményű blokkon ez alapján mintegy 20 milliárd forint körüli összeget jelenthet a cikk szerint.

Pakson az új blokk építése is aktuális téma, az erre vonatkozó tender hamarosan meg is jelenik.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!