TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. november 19. 07:04

A paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítása szakértői becslések szerint harmadába kerül az atomerőművel megegyező teljesítményű gázturbinás erőmű, és hatodába egy új szénerőmű felépítésének - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a Napi Gazdasággal.

A lap keddi számában jelezte: a társaság részletesebb információkkal nem szolgálat, egy korábbi anyagban azonban az szerepel, hogy egy megawatt gázturbinás egység fajlagos beruházási költsége 125 millió forint. Vagyis az üzemidő-hosszabbítás az 500 megawatt teljesítményű blokkon ez alapján mintegy 20 milliárd forint körüli összeget jelenthet a cikk szerint.

Pakson az új blokk építése is aktuális téma, az erre vonatkozó tender hamarosan meg is jelenik.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.