2010. május 27. 12:44

Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező konzorciumot vezető Sedesa S. A. megállapodás-tervezetet állított össze arról, miként rendezné a kivitelezésben résztvevő egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozói tartozásait, ennek alapján megszülethet a megállapodás - jelentette ki Temesvári Zoltán, a vállalkozásokat képviselő ügyvéd.

Az ügyvéd elmondta: olyan megállapodás-tervezetet küldött a cég, amely már alkalmas lehet arra, hogy konkrét kötelezettségvállalásokat, pénzfizetésre való kikötéseket tartalmazzon.

Ennek mentén megállapodás jöhet létre, amennyiben a csütörtökön elküldendő módosító javaslatok érvényesülnek - vélekedett Temesvári Zoltán. Gesztusnak nevezte a konzorcium vezetőjének felajánlását, miszerint akár már holnaptól dolgozhatnak azok az alvállalkozók, akik szeretnének, közvetlenül vele szerződve. "Azt gondolom, lesz megállapodás" - fogalmazott Temesvári Zoltán.

Az alvállalkozókat képviselő ügyvéd elmondta: csütörtök estig ügyfeleivel egyeztet, és jelzik, hogy mennyire elfogadható a Sedesa S. által küldött tervezet.

Az autópálya kivitelezésében résztvevő, április 26-án csődvédelmet kért Szeviép Zrt. mintegy 3 milliárd forinttal maradt adósuk az alvállalkozó cégeknek úgy, hogy a teljesítést elismerte, a számláikat befogadta. A ki nem fizetett alvállalkozók május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, május 13-án pedig elkezdték bontani az út töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.