1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Mintegy 14 százalékkal több új személygépkocsi került forgalomba a kelet-közép-európai régióban háromnegyed év alatt, mint egy évvel korábban - idézi a Világgazdaság a JATO Dynamics autóipari piackutató és -elemzőcég megállapítását. A harmadik negyedre hazánkban is megállt a piac szűkülése.

Szeptember végéig 963,2 ezer gépkocsi kapott rendszámot régiónk tizenegy országában, amelyek közül csak hazánkban csökkent a kereskedők forgalma, 5,9 százalékkal. Azonban ha csak a harmadik negyedévet vesszük figyelembe, akkor az egyenleg már nálunk is pozitív. A Jato adatai szerint ebben az időszakban több mint 44,1 ezer autót helyeztek forgalomba, 3,8 százalékkal többet, mint a múlt év július-augusztus-szeptemberében. Ez a darabszám régiónkban a harmadik legmagasabb.

Az első helyen Románia áll, amely tovább erősítette vezető pozícióját  több mint 82,5 ezer darabos eladással, ez 20,5 százalék feletti növekedéssel egyenértékű. A második helyen Lengyelország áll 67,8 ezer gépkocsival és 22,1 százalékos piacbővüléssel - számol be a Világgazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!