2008. augusztus 29. 07:29

Meghosszabbította a Magyar Posta az 1 és 2 forintosok beváltásának idejét: a postákon augusztus után is könnyített feltételekkel lehet megszabadulni a forgalomból már kivont fizetőeszközöktől - közölte a Magyar Posta pénteken.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank kérésére eredetileg csak augusztus végéig váltották volna be a postákon a fél évvel ezelőtt bevont aprókat, ám a posta tapasztalata szerint az elmúlt hat hónap nem volt elegendő arra, hogy az ügyfelek bevigyék a postákra az érméket.

A szakemberek szerint eddig a magyar 1 és 2 forintos állomány mintegy egyharmadát váltották csak be, így még jelentős érmekészlet van a lakosságnál - áll a közleményben.

Mindezek alapján a posta úgy döntött, hogy az ügyfelek továbbra is valamennyi postán beválthatják a már forgalomképtelen érméket, azaz a korábban kiadott rendelkezések augusztus után is érvényesek.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.