Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A gazdasági bizottság által benyújtott módosító javaslat árnyalná a képet és bizonyos esetben lehetőséget adna a 2 éves hűségidőre.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy törvénymódosító javaslat megszüntetné a 2 éves hűségidőt Magyarországon és legfeljebb 12 hónapos megkötés előírását tenné lehetővé a szolgáltatóknak. A gazdasági bizottság által részletes vitát lezáró módosító javaslat árnyalná a képet és nem szabadítaná meg teljesen a fogyasztókat a 2 éves hűségidőtől.

A javaslat értelmében ha a szerződéskötés kedvezményes készülékvásárlással együtt történne, akkor megmaradhatna a 24 hónapos hűségidő. Ebben az esetben viszont az előfizetés díjának meg kell egyeznie az egy évre kötött szerződések díjával.

Ez a tétel arra utal, hogy a kormány meghallgatta a szolgáltatók véleményét. A 3 legnagyobb telekommunikációs cég ugyanis a törvényjavaslat nyilvánosságra kerülését követően hangot adtak aggodalmaiknak. Egyöntetűen úgy vélték, a hűségidő egy évben történő maximalizálása különösen érzékenyen érintené a magas árszínvonalú okostelefonok elérhetőségét, vagyis a készülékvásárlásoknál okozna jelentős hátrányt.

Balla György, a hűségidőt maximalizáló törvényjavaslat egyik benyújtója

Újdonságként kerülne be a törvénybe az a tétel is, miszerint a szolgáltatók a hűségszerződéssel vásárolt készülékek esetében a határozott idejű szerződés lejárta után kötelesek lennének a készüléket ingyen hálózat-függetlenné tenni.

A bizottság a javaslatával lerövidíteni azt a határidőt, amin belül a fogyasztó jogosult lenne felmondani szerződését, ha a szerződési idő alatt a szolgáltató egyoldalúan módosítást eszközölne. Erre a korábban jelzett 90 nap helyett 45 napra csökkentenék.

A határozott időtartamú szerződés lejárta előtti 90 napban a szolgáltatónak a jövőben kötelessége lenne 3 alkalommal tájékoztatni az előfizetőt a szerződés megszűnését követően létrejövő változásokról, illetve arról, hogy milyen, a hatályos szerződési feltételekhez hasonló feltételeket tartalmazó ajánlatai vannak a szolgáltatónak. 

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.