2017. október 5. 07:22

Az Erzsébet-táborokból Pintér Sándor közelében is landolt pénz.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

2012-ben indította a kormány a Zánkán és az ország más településein működő Erzsébet-táborokat, ahol rászoruló gyerekeket üdültetnek. Most kiderült, hogy a táboroztatással Mészáros Lőrinc is jól járt, és Pintér Sándor közelében is landoltak szép pénzek.

A táborokat igazgatő és a közérdekű adatokkal kapcsolatban kifejezetten titkolózó Erzsébet Üzemeltető Kft. azután adta ki a vonatkozó dokumentumokat, hogy a 444.hu másfél év pereskedett értük. A papírokból kiderül, hogy Mészáros Lőrinc több úton is szép pénzeket kapott a táboroktól, az Aranykorona Zrt, a Búzakalász 66. Kft, a  Vivenvíz Kft és korábban tulajdonában lévő Bakonyhús Kft is kapta a megrendeléseket.

  • Az Aranykorona Zrt-hez nettó 14,3 millió forint
  • a Búzakalász 66 és a Bakonyhús Kft-hez nettó 504 millió forint
  • a Vivienvíz Zrt-hez nettó 7,1 millió forint került.

A Bakonyhúst Mészárosék 2016 júniusában adták el.

Pintér Sándor közelébe is kerülhettek pénzek az Erzsébet-táboroktól, mégpedig a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Kft-n keresztül. A cég tulajdonosa ugyanis a CIVIL Biztonsági Zrt., ennek a cégnek pedig 2010-ig a jelenlegi belügyminiszter volt a tulajdonosa.

A Pajzs 07

  • 2014-ben nettó 81,5 millió forintot
  • 2015-ben nettó 89,4 millió forintot
  • 2016-ban nettó 104,3 millió forintot kapott.

Volt egy érdekes tétel a "téli táboroztatási koncepció" kidolgozására, ezért nettó 199,2 millió forintot fizettek egy Agenda Projektház Kft. nevű cégnek. Az Átlátszó szerint a vállalkozás egy uniós fejlesztési pénzek lehívására specializált céghálózat tagja, feltűnnek uniós képzési programok környékén is.

További izgalmas részletek a 444.hu-n.

Az Erzsébet-program legutóbb egyébként nyáron került be a hírekbe azzal, hogy a táborvezető napi 110 ezer forintért bérelt luxusvillából járt be dolgozni, és aki amúgy havi 1,85 millió forintot keres.

mfor.hu