TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A magyar csomagolási szokások megfelelnek a nyugat-európai trendeknek, bár területenként nehéz volt megbirkózni a fogyasztói szokásokkal. A csomagolóipari cégek – működjenek bármilyen területen – látnak fantáziát saját piacukon. Minden területnek megvannak a maga lehetőségei bár sok esetben szorulnának e cégek nagyobb kormányzati támogatásra.

Évi 200 milliárd megy veszendőbe

Vélhetően 200 milliárd forint megy veszendőbe a szemétlerakókba szállított hulladékkal együtt. A szakemberek szerint ugyanis ennyi jövedelemre lehetne szert tenni 1,5 millió tonnányi kommunális hulladék újrahasznosításával és a lerakásra kifizetett pénz megtakarításával. Az újrafeldolgozásban eddig elért eredményeket a vállalkozóknak meg kell duplázniuk, vagyis az 1,1 millió tonna évente begyűjtött és hasznosított hulladékot a következő években legalább 3 millió tonnára kell emelni - jelentette ki korábban Balatoni Henrik, a Hulladékhasznosítók Országos Szövetségének elnöke. Balatoni Henrik meglehetősen alacsonynak nevezte a begyűjtött és újrahasznosított hulladékok mennyiségét, s úgy ítélte meg, hogy anyagfajtánként is rendkívül eltérő az arány. Felméréseik szerint a vas- és acélhulladék 60 százalékát, a papírnak 30-35 százalékát válogatják ki a hulladékból, míg az üvegből és a műanyagból alig éri el a 10 százalékot a begyűjtött hulladék aránya. A szakember véleménye szerint a kommunális hulladékból legalább 1,5 millió tonna lehet alkalmas az újrahasznosításra. A szemétlerakókba borogatott hulladék nem csak környezetvédelmi szempontból káros. Balatoni Henrik úgy számolja, hogy ha nem hasznosítjuk a kitermelhető értékét, akkor 100 milliárd forintot dobunk ki az ablakon, a másik 100 milliárd pedig a hulladéklerakás megfizetése miatt megy veszendőbe.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.