2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A magyar csomagolási szokások megfelelnek a nyugat-európai trendeknek, bár területenként nehéz volt megbirkózni a fogyasztói szokásokkal. A csomagolóipari cégek – működjenek bármilyen területen – látnak fantáziát saját piacukon. Minden területnek megvannak a maga lehetőségei bár sok esetben szorulnának e cégek nagyobb kormányzati támogatásra.

Évi 200 milliárd megy veszendőbe

Vélhetően 200 milliárd forint megy veszendőbe a szemétlerakókba szállított hulladékkal együtt. A szakemberek szerint ugyanis ennyi jövedelemre lehetne szert tenni 1,5 millió tonnányi kommunális hulladék újrahasznosításával és a lerakásra kifizetett pénz megtakarításával. Az újrafeldolgozásban eddig elért eredményeket a vállalkozóknak meg kell duplázniuk, vagyis az 1,1 millió tonna évente begyűjtött és hasznosított hulladékot a következő években legalább 3 millió tonnára kell emelni - jelentette ki korábban Balatoni Henrik, a Hulladékhasznosítók Országos Szövetségének elnöke. Balatoni Henrik meglehetősen alacsonynak nevezte a begyűjtött és újrahasznosított hulladékok mennyiségét, s úgy ítélte meg, hogy anyagfajtánként is rendkívül eltérő az arány. Felméréseik szerint a vas- és acélhulladék 60 százalékát, a papírnak 30-35 százalékát válogatják ki a hulladékból, míg az üvegből és a műanyagból alig éri el a 10 százalékot a begyűjtött hulladék aránya. A szakember véleménye szerint a kommunális hulladékból legalább 1,5 millió tonna lehet alkalmas az újrahasznosításra. A szemétlerakókba borogatott hulladék nem csak környezetvédelmi szempontból káros. Balatoni Henrik úgy számolja, hogy ha nem hasznosítjuk a kitermelhető értékét, akkor 100 milliárd forintot dobunk ki az ablakon, a másik 100 milliárd pedig a hulladéklerakás megfizetése miatt megy veszendőbe.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.