Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bíztató a magyar kis- és középvállalati (kkv) szektor beruházási kedve: a vállalkozások 57 százaléka tervez valamilyen jellegű fejlesztést a következő öt évben, és közülük 37 százalék akár új építésbe is belefogna a következő egy év során - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet hétfőn közzétett felméréséből.

A Lindab megbízásából készült reprezentatív kutatásban októberben összesen háromszáz, 10-249 munkavállalót foglalkoztató vállalkozást kérdeztek meg.

A tervezett fejlesztésről a cégek 40 százaléka technológiai megújulásban gondolkodik, míg 26 százalékuk létszámbővítést tervez. A gazdasági épületekkel rendelkező cégek közel negyede (22 százalék) szívesen felújítaná, bővítené már meglévő épületeit is.

A felmérés adatai szerint az újító szándék rövid, már egyéves időtávon belül is meggyőző: az 5 éven belül fejlesztést tervező cégek 49 százaléka már 1 éven belül is szívesen felújítaná gazdasági épületeit, és 37 százalékuk belefogna új építésbe is a következő egy évben.

Az új épületek iránti igény az agrárszektorban tevékenykedő vállalatok körében felülreprezentált, 32 százalékuk öt éven belül meglévő gazdasági célú épületeinek felújítását, bővítését is tervezi.

A közlemény szerint a fokozott építési hajlandóság különösen az 50-249 munkavállaló közötti cégek esetében figyelhető meg, de jó hír, hogy a felújítási, bővítési kedv a kisebb, 10-49 embert foglalkoztató cégeknél is jelentős: összességében a magyar kkv szektor 26 százaléka szívesen belevágna ilyen jellegű projektbe.

A tervezett felújítások büdzséje az esetek túlnyomó többségében, 67 százalékban meghaladná az 5 millió forintot, míg az új építéseknél a legalább 10 milliós költségvetés 78 százalékkal általánosnak mondható. Ezek alapján a magyar cégek hajlandóak jelentős összeget áldozni felújítási, bővítési, új építési projektekre a hosszú távra szóló, hosszú távon értéket jelentő épületek kialakítása érdekében. A felújítási, bővítési, vagy az új építések finanszírozásában az önerő jelenti az elsődleges forrást a cégek 71 százaléka körében, de jelentős azon cégek aránya is, amelyek pályázati pénzekből újítanának, 63 százalékuk így tervez.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.