2011. június 1. 12:10

Az egy évvel korábbihoz képest több mint harmadával - 1968 óta nem regisztrált mélypontra - csökkent májusban az autóeladások száma Japánban.

A szigetországi magánfogyasztásban most kezdi igazán éreztetni hatását a márciusi természeti és atomkatasztrófa.

A japán autógyártók közül legsúlyosabban a Toyotát érinti a visszaesés: tavaly májushoz képest autóeladásaiban több mint 56 százalékos volt a csökkenés.

A Toyota ugyanakkor éppen szerdán jelentette be, hogy még ebben a hónapban eléri a földrengés előtti termelési szint 90 százalékát.

Május végéig a Toyota az idei időarányosan tervezettnél 900 ezer járművel kevesebbet gyártott, májusban 142 ezer autót adott el.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.