TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. október 16. 08:10

Aggódni szerintünk azért még nem kell a felcsúti polgármesternek, noha eddig csak a tavalyi összeg 15 százalékának megfelelő értékben tudott leszerződni a MÁV-val.

Az eddigiek alapján úgy tűnik, idén nem megy annyira jól Mészáros Lőrinc egyik építőipari cégének, az R-Kord Kft.-nek, mint tavaly - legalábbis, ha a MÁV-tól kapott munkák értékét nézzük. Az állami vasúttársaság honlapján közzétett szerződéslista szerint 2017 szeptember végéig 4 munkára szerződött le az állami vasúttársasággal.

A legtöbb pénzt, 365,7 millió forintot a Hermádnémeti-Bőcs-Taktaharkány-Szerencs állomásközben elvégzendő kábelezési munkákért kapja majd. Emellett

  • sorompó hajtóművek és LED-es optika karbantartásért 33,45 milliót,
  • a Balatonfűzfő, Balatonalmádi, ALsóörs és Balatonfüred állomásokok elvégzendő szerelvényszoba felújításokért 30,6 milliót kaphat,
  • Biatorbágy állomásokon pedig utastájékoztató rendszert fog kiépíteni 73,8 millió forintért.
(Fotó: MTI)
Így összesen 503 millió forint ütheti majd a felcsúti polgármester markát, az összeg viszont alig 16 százaléka a 2016-os szerződések értékének.

Igaz, akkor sem nyert el sokkal több munkát, viszont azok jóval nagyobb értéket képviseltek. Egy másik céggel együtt csak a Felsőzsolca - Hidasnémeti szakaszon végzett munkákért zsebelhettek meg több mint 1,1 milliárd forintot. Országszerte a szintbeni közút-vasút kereszteződések biztonságának növeléséért 4 részben 1,9 milliárd forintot kapott.

Bár a MÁV-tól kevesebb munka esett le eddig idén, az R-Kord miatt mégsem kell túlságosan aggódnia Mészárosnak, hiszen a V-Híd Zrt.-vel közösen elnyerték a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) Püspökladány-Ebes szakaszon tervezett munkáira kiírt közbeszerzést, amiért 7,5 milliárdot kapnak nettóban, egyedül végzi a NIF-nek a Budapest-Esztergom vasútvonal kiegészítő biztosítóberendezési munkáit és kiegészítő tervezését, amiért 7,6 milliárdot tehet zsebre.

Az R-Kord Kft. 2016-ban egyébként 17 milliárdos árbevételt ért el a korábbi 6,5 milliárd után, amiből 3,6 milliárd tiszta nyereség maradt. 2015-ben mindössze 752 millió maradt a cégben adózás után.

Székely Sarolta
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.