<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Aggódni szerintünk azért még nem kell a felcsúti polgármesternek, noha eddig csak a tavalyi összeg 15 százalékának megfelelő értékben tudott leszerződni a MÁV-val.

Az eddigiek alapján úgy tűnik, idén nem megy annyira jól Mészáros Lőrinc egyik építőipari cégének, az R-Kord Kft.-nek, mint tavaly - legalábbis, ha a MÁV-tól kapott munkák értékét nézzük. Az állami vasúttársaság honlapján közzétett szerződéslista szerint 2017 szeptember végéig 4 munkára szerződött le az állami vasúttársasággal.

A legtöbb pénzt, 365,7 millió forintot a Hermádnémeti-Bőcs-Taktaharkány-Szerencs állomásközben elvégzendő kábelezési munkákért kapja majd. Emellett

  • sorompó hajtóművek és LED-es optika karbantartásért 33,45 milliót,
  • a Balatonfűzfő, Balatonalmádi, ALsóörs és Balatonfüred állomásokok elvégzendő szerelvényszoba felújításokért 30,6 milliót kaphat,
  • Biatorbágy állomásokon pedig utastájékoztató rendszert fog kiépíteni 73,8 millió forintért.
(Fotó: MTI)
Így összesen 503 millió forint ütheti majd a felcsúti polgármester markát, az összeg viszont alig 16 százaléka a 2016-os szerződések értékének.

Igaz, akkor sem nyert el sokkal több munkát, viszont azok jóval nagyobb értéket képviseltek. Egy másik céggel együtt csak a Felsőzsolca - Hidasnémeti szakaszon végzett munkákért zsebelhettek meg több mint 1,1 milliárd forintot. Országszerte a szintbeni közút-vasút kereszteződések biztonságának növeléséért 4 részben 1,9 milliárd forintot kapott.

hirdetés

Bár a MÁV-tól kevesebb munka esett le eddig idén, az R-Kord miatt mégsem kell túlságosan aggódnia Mészárosnak, hiszen a V-Híd Zrt.-vel közösen elnyerték a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) Püspökladány-Ebes szakaszon tervezett munkáira kiírt közbeszerzést, amiért 7,5 milliárdot kapnak nettóban, egyedül végzi a NIF-nek a Budapest-Esztergom vasútvonal kiegészítő biztosítóberendezési munkáit és kiegészítő tervezését, amiért 7,6 milliárdot tehet zsebre.

Az R-Kord Kft. 2016-ban egyébként 17 milliárdos árbevételt ért el a korábbi 6,5 milliárd után, amiből 3,6 milliárd tiszta nyereség maradt. 2015-ben mindössze 752 millió maradt a cégben adózás után.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.