TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A következő évek fontos feladata a jelenlegi 56,5 százalékos foglalkoztatási szint emelése, hogy 2010-re elérje a 70 százalékot - közölte Csizmár Gábor, a munkaügyi minisztérium államtitkára.

Kifejtette: a minél szélesebb körű foglalkoztatottság érdekében különféle programok készülnek. Ezek közé tartozik a rész-, a táv-, az alkalmi munka szabályozási rendszerének finomítása és a felnőttképzés kiterjesztése.

Jelenleg 300 ezren vesznek részt évente ebben a képzésben, ám ezt rövid időn belül meg kell háromszorozni. Annál is inkább, mert jelenleg egy fiatalember életútja során előreláthatóan négyszer, ötször is munkakört vált - ahogy a változó körülmények megkívánják -, s ezekhez a kihívásokhoz megfelelő felkészültséggel kell rendelkezni.

A kormány törekvése - húzta alá az államtitkár -, hogy a különösen hátrányos helyzetű rétegek speciális támogatásban részesüljenek a lemaradás pótlására, a gyorsabb elhelyezkedés feltételeinek javítására. E körbe tartozó csoportok: a pályakezdő fiatalok, a gyesről visszatérő anyák, a 45 éven felüli nők, az 50-en felüli munka nélkül maradt férfiak, a fogyatékossággal élők és a romák.

Zsíros Sándor, a tanácskozást szervező Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének titkára a sajtótájékoztatón elmondta: a konferencián a visegrádi négyek szakmai szakszervezetei, illetve Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Jugoszlávia képviselői egyeztetik elképzeléseiket. Elsődleges feladat - húzta alá - az EU-országokkal szembeni háromszoros bérlemaradás csökkentése, ezzel ugyanis eleve mérséklődhet a csatlakozás után a munkaerő-áramlás üteme. Ugyancsak fontos, hogy Magyarországon mielőbb megszülessen a közszolgáltatási törvény, amely a készenlétben, éjjel-nappal ügyeletben dolgozók rendezetlen foglalkoztatási kérdéseit szabályozza majd.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.