TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 2. 10:09

Októberben 4.443 személygépkocsi és kishaszongépjármű kapott forgalomba helyezési engedélyt, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) adatai szerint októberben 8,1 százalékkal több, 3.637 személygépkocsit helyeztek forgalomba, míg ugyanebben a hónapban a 806 forgalomba helyezett kishaszongépjárművek száma 12,4 százalékos bővülést mutatott 2009 októberéhez képest.

A személygépjárművek területén negyedik hónapja folyamatos a forgalomba helyezés tavalyi év azonos hónapjához viszonyított növekedése. A kishaszonjármű piac az októberi kisebb megtorpanás után ismét növekedést mutat. A motorkerékpár piac továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A nagyhaszon jármű értékesítés tovább folytatódó emelkedést és éves összehasonlításban már kumulált növekedést mutat 2009 hasonló időszakához képest.

A személyautók piacán továbbra is a céges eladások a meghatározók, ezek aránya meghaladja a 60%-ot. Ez a tendencia várhatóan fennmarad, ameddig a vevőfinanszírozás, és ezen belül az ügyfelek hitelfelvételi, illetve vásárlási kedve vissza nem tér. 

A legtöbbet, 384-et Volkswagen személygépkocsikból helyeztek forgalomba októberben, ezzel a márka piaci részesedése 10,56 százalékra nőtt. A kishaszongépjárművek októberi forgalomba helyezési listáját a Ford vezeti 190 darabbal, ami 23,57 százalékos piaci részesedést jelent.

Bár a növekedést biztatónak nevezi közleményében az MGE, ugyanakkor megjegyzi, hogy a személygépjármű forgalomba helyezés volumene még jócskán elmarad attól, ami az új gépjármű értékesítő márkakereskedések tartósabb megnyugvását hozhatná. 

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.