2017. március 18. 13:35

Jövőre meg mindenkit.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A Szupergyors Internet Program 2018 végéig minden magyar polgár, család és vállalkozás számára elérhetővé teszi a szupergyors internet hozzáférést – írja ma megjelent közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Az otthoni és vállalati internet használati sebesség jelentősen (minimum 30 Mbit/s) felgyorsul.

Az 1 millió háztartás fejlesztését célul kitűző program keretében mintegy 500 ezer háztartás számára európai uniós és hazai költségvetési támogatásból valósul meg a legalább 30 Megabites sávszélességet elérhetővé tevő fejlesztés, míg további 500 ezer háztartás elérése a távközlési szolgáltatók önerős vállalása keretében valósul meg.

Az önerős vállaláson alapuló fejlesztések közel fele, 230 ezer háztartás elérése sikeresen lezárult. A kormány 55 távközlési szolgáltatóval kötött megállapodást az önerős vállalásokról.

A konvergencia régiókban található 143 járásában idén tavasszal indulnak meg a pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések, míg a közép-magyarországi régió járásaiban 2017 őszén kezdődhetnek meg a munkálatok.

Tavaly év végéig az eredetileg tervezett 178 ezer háztartás helyett 230 ezer háztartást értek el az önerős fejlesztések. Az érintett falvakban és városokban így a korábbihoz képest gyorsabb, jobb minőségű internetre fizethetnek elő a polgárok és a vállalkozások -  írja az NFM.

MTI