1p

20,1 százalékkal nőtt, összesen 302,6 milliárd köbméterre.

A Gazprom az idei első nyolc hónapban 302,6 milliárd köbméter földgázt termelt, 20,1 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

(MTI/EPA)

Alekszej Miller, a Gazrom vezérigazgatója egy moszkvai fórumon arról is beszélt, hogy az orosz piacra a tavalyi első nyolc hónaphoz képest 8,4 százalékkal (11,2 milliárd köbméterrel) több földgáz került.

Vszevolod Cserepanov, a Gazprom igazgatótanácsának egyik tagja a minap azt mondta, hogy a cég idei gáztermelése meghaladhatja a 460 milliárd köbmétert. Ez jóval felülmúlná a Gazprom tavalyi 419,1 milliárd köbméter termelését, ami 600 millió köbméterrel haladta meg a 2015. évit.

Mindeközben a gázóriás gigászit hasalt is, elsősorban árfolyamveszteségek miatt a második negyedévben 80 százalékkal maradt el a nyereségük az egy évvel korábbitól. 

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!