<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Úgy tűnik, a felcsúti polgármesternek a szállodabizniszhez is jó érzéke van.

Fejlődő pályára állt a Hunguest Hotels szállodalánc az előző évben, a 2016-os tulajdonosváltás után a szálláskínálat átalakulásával és a magyarországi turizmus bővülésével párhuzamosan a vendégek száma és a szálláshelyek árbevétele is jelentősen emelkedett - nyilatkozta a szállodalánc vezérigazgatója Magyar Időknek. Hülvely István közölte: másfél milliárd forinttal növelte árbevételét 2017-ben a Hunguest Hotels szállodalánc az előző évhez képest, a hálózat egységeiben értékesített vendégéjszakák száma csaknem 90 ezerrel emelkedett.

A Hunguest által üzemeltetett szállodák teljes árbevétele tavalyelőtt nettó 15 milliárd forintot ért el, tavaly - a megváltozott portfólió mellett - már nettó 16,5 milliárd volt a forgalom. A szállodákban értékesített vendégéjszakák száma a 2016-os 1,312 millióról 1,4 millióra nőtt 2017-ben, miközben a vendégek száma is közel 17 ezerrel emelkedett - tette hozzá. Kiemelte: a szállodaportfólió összetétele viszont változott az elmúlt két évben.


Fotó: MTI

A lap cikkében felidézte: 2016 októberétől a szegedi Forrás és a lillafüredi Palota szállodát már nem a Hunguest Hotels üzemelteti, míg ugyanezen év novemberétől a Balatonalmádi központjában lévő, négycsillagos Hunguest Hotel Bál Resort a lánc kötelékébe tartozik. Ezenkívül a következő év januárjától a keszthelyi Helikon is a hálózat tagja lett. A vezérigazgató megjegyezte: az üzemeltetésükből kikerülő szállodák műszaki állapota és piaci helyzete előnyösebb volt, mint a később érkezett hoteleké.

A Hunguest Hotels brand a direktben üzemeltetett szállodák által elért 16,5 milliárdos forgalomnál is jelentősebb piaci jelenléttel bír - jegyezte meg Hülvely István.

Mint mondta, összességében elégedettek a 2016-os tulajdonosváltás óta elért eredményekkel. Szerinte a magyar szállodaiparra egyébként is ráfér az az emelkedő trend, amely az elmúlt időszakot jellemzi a turizmusban, mivel mély nyomot hagytak az iparágban a korábbi rossz évek.

Fontos, hogy ez a bővülés folytatódjon idén és a következő években, hiszen a többi között a munkaerőhelyzet, a béremelések miatt is a magyarországi szállodák jövedelmezősége egyelőre csak kismértékben javul a bevételnövekedéshez képest - mondta Hülvely István, hozzátéve: az irány örvendetes, amit az ágazatban véghezvitt "paradigmaváltás", illetve a lakossági jövedelmek bővülése miatt szárnyra kapott belföldi turizmus és a nemzetközi utazási piacon egyre erősebb pozíció motorizál.

MTI