3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Úgy tűnik, a felcsúti polgármesternek a szállodabizniszhez is jó érzéke van.

Fejlődő pályára állt a Hunguest Hotels szállodalánc az előző évben, a 2016-os tulajdonosváltás után a szálláskínálat átalakulásával és a magyarországi turizmus bővülésével párhuzamosan a vendégek száma és a szálláshelyek árbevétele is jelentősen emelkedett - nyilatkozta a szállodalánc vezérigazgatója Magyar Időknek. Hülvely István közölte: másfél milliárd forinttal növelte árbevételét 2017-ben a Hunguest Hotels szállodalánc az előző évhez képest, a hálózat egységeiben értékesített vendégéjszakák száma csaknem 90 ezerrel emelkedett.

A Hunguest által üzemeltetett szállodák teljes árbevétele tavalyelőtt nettó 15 milliárd forintot ért el, tavaly - a megváltozott portfólió mellett - már nettó 16,5 milliárd volt a forgalom. A szállodákban értékesített vendégéjszakák száma a 2016-os 1,312 millióról 1,4 millióra nőtt 2017-ben, miközben a vendégek száma is közel 17 ezerrel emelkedett - tette hozzá. Kiemelte: a szállodaportfólió összetétele viszont változott az elmúlt két évben.


Fotó: MTI

A lap cikkében felidézte: 2016 októberétől a szegedi Forrás és a lillafüredi Palota szállodát már nem a Hunguest Hotels üzemelteti, míg ugyanezen év novemberétől a Balatonalmádi központjában lévő, négycsillagos Hunguest Hotel Bál Resort a lánc kötelékébe tartozik. Ezenkívül a következő év januárjától a keszthelyi Helikon is a hálózat tagja lett. A vezérigazgató megjegyezte: az üzemeltetésükből kikerülő szállodák műszaki állapota és piaci helyzete előnyösebb volt, mint a később érkezett hoteleké.

A Hunguest Hotels brand a direktben üzemeltetett szállodák által elért 16,5 milliárdos forgalomnál is jelentősebb piaci jelenléttel bír - jegyezte meg Hülvely István.

Mint mondta, összességében elégedettek a 2016-os tulajdonosváltás óta elért eredményekkel. Szerinte a magyar szállodaiparra egyébként is ráfér az az emelkedő trend, amely az elmúlt időszakot jellemzi a turizmusban, mivel mély nyomot hagytak az iparágban a korábbi rossz évek.

Fontos, hogy ez a bővülés folytatódjon idén és a következő években, hiszen a többi között a munkaerőhelyzet, a béremelések miatt is a magyarországi szállodák jövedelmezősége egyelőre csak kismértékben javul a bevételnövekedéshez képest - mondta Hülvely István, hozzátéve: az irány örvendetes, amit az ágazatban véghezvitt "paradigmaváltás", illetve a lakossági jövedelmek bővülése miatt szárnyra kapott belföldi turizmus és a nemzetközi utazási piacon egyre erősebb pozíció motorizál.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!