TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az S&P hitelminősítő is magasabb kategóriába helyezte a magyar devizaadosságot

A Standard and Poors Magyarország devizaadósságát A mínuszra minősítette fel a korábbi BBB plusz kategóriáról. Az S&P tulajdonképpen az utolsó nagy hitelminősítő volt amely javította az ország besorolását.
A hitelminősítő indoklásában kiemelte az export növekedésének imponáló mutatóit, amely hátterében a magas hozzáadott értéket termelő feldolgozó ipar áll. Az ország modernizációját, valamint a fejlett pénzügyi rendszer kialakulását segítette a külföldi tőkebeáramlás, amely az elmúlt tíz évben átlagosan a GDP 4,6 százaléka volt.
Az ország küső adosságának az exporthoz viszonyított aránya így az idei évben 29 %-ra csökkenhet, szemben 43%-ról,és az 1995-ös 165%-ról.
Az S&P szerint - idézi a céget a Reuters - a besorolás további javítása elsősorban az árfolyam- és kamatpolitika koordinációján múlik, ami előmozdíthatja az infláció és a kamatok mérséklődését.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.