2017. október 6. 08:56

Félmilliárd dollárt fektetett sportvállalkozásokba, így egy csapásra komoly szereplő lett Laurene Powell Jobs a sportbefektetések piacán.

Az Apple társalapítójának Steve Jobsnak az özvegye komoly invesztíciót valósított meg, amikor 500 millió dollárért megvásárolta a Monumental Sports & Entertainment 20 százalékos részvénycsomagját. A sportbefektetésekkel foglalkozó vállalat egyebek mellett az NBA-ben érdekelt Washington Wizards, az NHL-es Washington Capitals csapatok tulajdonosa. Emellett az amerikai fővárosban található és a csapatnak otthont adó Capital One Arena is az érdekeltségükbe tartozik.

Laurene Powell Jobs (Forrás: youtube.com)

Ha a két liga jóváhagyja az üzletet, akkor Laurene Powell Jobs hirtelen az egyik legbefolyásosabb sportbefektető lehet. A ligák ugyanis nem igazán preferálják, hogy a tulajdonosaik más major sportágakban érdekelt legyenek, ettől függetlenül van rá pecedens.

A most befektetett félmilliárd dollár egy „földi halandó számára” felfoghatatlan összeg, ugyanakkor a becslések szerint ez a Steve Jobs után hagyott örökség elenyésző része. Az Apple atyja ugyanis a hírek szerint 20 milliárd dollárt hagyott örökül párjának, amely révén a világ negyedik leggazdagabb nője, míg az összesített listán is a világ 50 leggazdagabb személye között rangsorolják.

Elképesztő stadion épül Las Vegasban

Jobs özvegye mellett a sportbizniszben más ultra gazdag nők is érdekeltek. Közülük az egyik legismertebb Jeanie Buss, aki a Los Angeles Lakers elnöke. Az ő apja volt a Lakers négy éve elhunyt legendás tulajdonosa, Jerry Buss, aki ingatlanfejlesztőként lett milliárdos.

Az amerikai fociban érdekelt Joan Tisch, a New York Giants 50 százalékos tulajdonosa, vagyonát közel 4,5 milliárd dollárra becsülik. Az egyik legtöbb csapatban pedig a Walmart áruházlánc alapítójának az örököse, Ann Walton Kroenke érdekelt, hiszen a Los Angeles Rams, a Denver Nuggets, a Colorado Avalanche és a Colorado Rapids is részben a tulajdonában áll. Ugyanakkor Ann Walton Kroenke csak ritkán kerül reflektorfénybe, helyette többnyire a férje Stanley Kroenke szerepel a médiában, aki saját jogon is a milliárdosok klubjának tagja.

mfor.hu