2014. június 16. 04:04

Csak egy teljes körű, egy kézben, állami tulajdonban lévő szolgáltató rendszeren keresztül valósítható meg az ország egész területére érvényes egységes vízdíj, ami felváltaná a jelenlegi szétaprózott tarifákat - erről Szabó Iván, ügyvéd beszélt a Magyar Nemzetnek adott, hétfőn megjelent interjújában.

A hazai vízszolgáltatás eddigi átalakításában jelentős szerepet játszó szakember a lapnak kiemelte: a szolgáltatók körüli eddigi változások is történelmi léptékűek voltak. Úgy vélte, a világon egyedülálló, ami 2012-2013-ban történt: egy év leforgása alatt a korábbi több mint négyszáz helyett ma már csak 46 társaság működteti a hazai víz- és csatornahálózatot. Hozzátette: a cégek számának csökkentése még közel sem ért véget.

Úgy fogalmazott: a vízszolgáltatás az a terület, ahol kétszer is rezsicsökkentés történt, a folytatás azonban szerinte csak a teljes államosítással képzelhető el. Többek között azért, mert az eddigi tulajdonosok - köztük az önkormányzatok - elhanyagolták  a hálózat karbantartását és fejlesztését, ami több helyen már a havária veszélyével fenyeget. Hozzátette: az államnak szerepet kell vállalnia a szolgáltató rendszerek mielőbbi felújításában, és azt is tudomásul kell venni, hogy a kormányzat által biztosított vízszolgáltatás folyamatos kiadást jelent majd a költségvetésnek.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!