2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Burger King növelné jelenleg alig több mint 11 ezer nem amerikai üzletének számát, és Ázsia felé kacsintgat. A cég vezetése - a Reuters információi szerint - megélegelte a lassú növekedés éveit, és 2008-ra 15 százalékkal javítaná nettó profitnövekedését. A cégnél mindössze a bevétel harmada származik amerikán kívülről.

Rengeteg éttermet készül nyitni a Burger King Ázsiában. A gyorsétteremhálózat ezzel 15 százalékkal emelné profitjának növekedését, és csökkentené a rést közte és a piacvezető McDonald's között. A meghódítandó országok listáján Kína háromszáz étteremmel szerepel, de betörne a cég Indonéziába, és visszatérne Japánba, ahonnan egyszer már kivonult.

Idén szeptemberi adatok szerint az étteremhálózatnak 11 290 amerikán kívüli üzlete van, ezekből azonban csak 200 volt eddig Ázsiában elszórva (a McDonald's-nak csak Kínában van 800 étkezdéje). Szintén idei adatok mutatják azt is, hogy a külföldi üzletek gyengén muzsikálnak: a 602 millió dolláros első negyedévi bevételnek mindössze harmada származott az Egyesült Államokon kívülről.

A külföldi terjeszkedés együtt jár majd egy kis márkanév-frissítéssel is - mondták Hong Kong-ban a cég vezetői. A hasonló átalakulás egyszer már jól jött a társaságnak: 2006 végén újultak meg, a részvények értéke pedig 2007-re a harmadával emelkedett. Akkor menü- és étteremdizájn-átalakítás, és költségcsökkentés volt napirenden. Most inkább a külföldi terjeszkedésre helyezik a hangsúlyt.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!