TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. március 17. 04:28

2016 utolsó negyedévében kiugró mértékben csökkent a BKV-nál dolgozók létszáma. Hirtelen 1038 fővel lettek kevesebben.

2016 utolsó negyedévében 9378 dolgozója volt a BKV-nak - derül ki a közlekedési társaság honlapján megjelent dokumentumból. Ez a harmadik negyedévihez képest 1038 fővel kevesebb embert jelent.

Tekintve, hogy a BKV dolgozói létszáma 2014 óta lényegében konstansnak tekinthető  és nagyobb mozgás a tavalyi évben alakult ki, az ezer fős apadás mindenképpen figyelemre méltó változás, melynek hátterében nem tömeges felmondás és nem is nagy létszámú leépítés áll.

"Az utolsó negyedévben a 2016. november 7-i HÉV-kiválás hatására csökkent a létszám több mint ezer fővel" - tájékoztatta a BKV lapunkat.

A tavalyi év legnagyobb dolgozói létszámot érintő változását az egyik ágazat kiválása eredményezte, ám hasonló okok miatt számoltunk be a korábbi negyedévekben több száz fős csökkenésről. A harmadik negyedév végéig ugyanis 428 alkalmazottjától vált meg a BKV. Ez

"főleg az Autóbusz- és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság területét érintette, melynek hátterében elsősorban az új autóbusz-üzemeltetési modell miatti teljesítménycsökkentés áll" - tájékoztatta az mfor-t korábban a BKV.

Mindez némileg ellentmondásban áll az elmúlt hetek, társaságot érintő híreivel, miszerint egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdhet a BKV is, főleg a járművezetőket illetően. A kettő azonban nem zárja ki egymást. A leépítések ugyanis teljesen más munkaköröket érintettek, főként szellemi és a karbantartó állományt, mint ahol mostanság problémákkal küzd a közlekedési társaság.

Az mfor.hu-t arról tájékoztatta a társaság, hogy

"három nagy munkaköri főcsoport minősül hiányszakmának: ezek a járművezetők, a szakmunkások és a mérnökök".

Székely Sarolta
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.